Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|diumenge, desembre 15, 2019
Sou aquí: Home » Recerca » Recerca sobre cirrosis a la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Recerca sobre cirrosis a la Universitat Miguel Hernández d’Elx 

compartir

Ratas_laboratorio_b

 

 La Universitat Miguel Hernández inicia un projecte de recerca amb rates amb cirrosis induïda

El professor de l’àrea de Medicina de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx José Such ha iniciat un projecte d’investigació en rates a les quals s’indueix cirrosi, titulat “Estudi prospectiu de l’eficàcia de rifaximina per evitar els fenòmens de translocació bacteriana en un model de rata cirròtica. Eficàcia enfront gèrmens multiresistents “.

Segons el professor de la UMH, moltes de les infeccions dels malalts que pateixen cirrosi tenen el seu origen en la pròpia flora intestinal del pacient. Per evitar aquest tipus d’infeccions, el professor Such i un grup de metges de la Unitat Hepàtica, Unitat de Microbiologia i de Medicina Interna de l’Hospital General Universitari d’Alacant (HGUA) assagen diversos tractaments aplicats en rates amb antibiòtics com la rifaximina o el norfloxacino. Segons explica José Such, l’antibiòtic utilitzat fins ara en la investigació és el norfloxacino però té l’inconvenient d’induir resistències, de manera que el grup d’investigadors provarà a partir d’ara amb la rifaximina per comparar la seva eficàcia amb la del norfloxacino.

La tasca d’experimentació de l’estudi es desenvoluparà en l’animalari de la Universitat Miguel Hernández, ubicat al campus de Sant Joan d’Alacant, mentre que el treball de laboratori es realitzarà a Microbiologia i al Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) de malalties hepàtiques i digestives que dirigeix ​​el professor Such a l’Hospital General Universitari d’Alacant. Aquest projecte està finançat per l’Institut de Salut Carlos III amb 91.000 euros per un període de tres anys.

Related posts:

Afegir un Comentari

You must be logged in to post a comment.