Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG proposa els seus primers Cursos Oberts Massius per Internet (MOOC)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La plataforma MiríadaX, promoguda entre d’altres per Universia i Telefònica, ha obert el termini d’inscripció a 58 cursos MOOC, (MOOC, acrònim de “Massive Online Open Course”). La Universitat de Girona hi participa amb un curs d’història de la química i un de comunicació científica.

 Amb la participació a la iniciativa MiríadaX de cursos MOOC, la UdG se situa en una posició capdavantera pel que fa a la docència i la internacionalització. Els cursos MOOC s’obren a tot el món i, en aquest cas, als parlants de llengua castellana. La iniciativa MiríadaX és continuadora d’experiències com Coursera, Udacity o les EdX, que són un pas més en l’extensió universal i gratuïta dels cursos d’una universitat.

 La participació als cursos és gratuïta i l’accés als materials és obert, sota la llicència Creative Commons. Els cursos es presenten en format audiovisual, amb material de suport, i amb diverses pràctiques que cal superar. La Universitat de Girona proporcionarà als estudiants un certificat d’haver superat el curs MOOC corresponent.

 Els dos cursos que la UdG ofereix en el marc dels MOOC de MiríadaX són:

 “Descubriendo la química: de la alquimia a las partículas subatómica” : Este curso consistirá en un recorrido por la historia de la química, desde los primeros alquimistas hasta los nuevos materiales. Utilizando este hilo conductor se introducirán conceptos elementales de química.

 “Investigación científica 2.0.1.: procesos clave en una sociedad digital”: Este curso está dirigido sobre todo a investigadores en formación que deseen conocer las herramientas y actitudes comunicativas y colaborativas clave de la investigación científica en la sociedad digital del Siglo XXI. A los investigadores formados también les será útil por apuntar las últimas tendencias.

 El curs “Investigación científica 2.0.1: procesos clave en una sociedad digital”, començarà el 23 de febrer. El curs “Descubriendo la química: de la alquimia a las partículas subatómicas” començarà el 19 de març. Tots dos tindran una durada aproximada de sis setmanes.

 Link de Miríada X: http://miriadax.net

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere