Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Identifiquen el sistema molecular que podria ajudar a desenvolupar tractaments per a la malaltia d’Alzheimer / University of Southampton

Notícia anterior
Notícia posterior

Científics de la Universitat de Southampton han identificat el sistema molecular que contribueix a la reacció inflamatòria perjudicial en el cervell durant les malalties neurodegeneratives.

 Un aspecte important de malalties neurodegeneratives cròniques, com ara la malaltia d’Alzheimer, de Parkinson, de Huntington o la malaltia de prions, és la generació d’una reacció innata inflamatòria al cervell.

 Els resultats de l’estudi obren noves vies per a la regulació de la resposta inflamatòria i proporcionar nous coneixements sobre la comprensió de la biologia de les cèl·lules microglials, que tenen un paper de lideratge en el desenvolupament i manteniment d’aquesta reacció.

 DrDiego Gómez-Nicola, del grup CNS Inflammation group de la Universitat de Southampton i autor principal de la recerca, diu: “La comprensió de la biologia microglial en les malalties neurodegeneratives és crucial per al desenvolupament de possibles estratègies terapèutiques per controlar la reacció inflamatòria perjudicial. Aquestes intervencions potencials podrien modificar o aturar malalties neurodegeneratives com la malaltia d’Alzheimer.

 Els potencials resultats futurs d’aquesta línia d’investigació es tradueixin ràpidament en les clíniques de la neuropatologia, i milloraria la qualitat de vida dels pacients amb aquestes malalties“.

 Cèl·lules microglials es multipliquen en diferents condicions neurodegeneratives, encara que poc se sap sobre fins a quin punt això explica l’expansió de la població microglial durant el desenvolupament de la malaltia o la manera com està regulat.

 En un article publicat a The Journal of Neuroscience, els científics de la Universitat de Southampton descriuen com van utilitzar un model de laboratori de la neurodegeneració (malaltia priònica murina), per entendre la resposta del cervell a la proliferació microglial i disseccionar les molècules que regulen aquest procés. Ells van trobar que la senyalització a través d’un receptor anomenat CSF1R és una clau per a l’expansió de la població microglial i per tant els medicaments podria apuntar a aquesta.

 Dr Diego Gómez-Nicola afegeix: “Hem estat capaços d’identificar que aquest sistema molecular està present en les malalties humanes d’Alzheimer i la malaltia de Creutzfeldt-Jakob, assenyalant que aquest mecanisme és universal per al control de la proliferació microglial durant la neurodegeneració Mitjançant la focalització de CSF1R amb inhibidors selectius hem estat capaços de retardar els símptomes clínics de malaltia priònica experimental, com també la prevenció de la pèrdua de neurones. “

 Aquesta recerca ha estat finançada per una Beca Marie Curie de la Unió Europea i una beca d’investigació pilot de recerca d’Alzheimer del Regne Unit.♦

 

En la fotografia de l’encapçalament d’aquest escrit es veu al Dr Diego Gómez-Nicola, (en primer pla) amb el professor de Neuropatologia Experimental Hugh Perry, de la Universitat de Southampton, i del CNS Inflammation group.

 

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere