Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|divendres, setembre 25, 2020
Sou aquí: Home » Vida universitària » La II Jornada FILCAT homenatja el catedràtic Jordi Castellanos

La II Jornada FILCAT homenatja el catedràtic Jordi Castellanos 

compartir

Jordi-Castellanos_ARAIMA20121019_0106_24

Arriba la segona jornada FILCAT de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la mà de l’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana. L’activitat, que se celebrarà l’11 d’abril a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, estarà dedicada al catedràtic del Departament de Filologia Catalana recentment desaparegut, Jordi Castellanos. La jornada FILCAT comptarà amb diversos actes com xerrades, lectura de textos i poemes, un dictat popular i música.

 L’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UAB, FILCAT, organitza dijous, 11 d’abril, la segona jornada FILCAT de la UAB, que se celebrarà a partir de les 10 h a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. El tret de sortida de l’activitat consistirà en un homenatge a Jordi Castellanos, catedràtic de Literatura Catalana del departament desaparegut l’any passat. L’homenatge, anomenat “Jordi Castellanos, mestre de mestres”, correrà a càrrec de Maria Campillo, Josep Maria Balaguer, Víctor Martínez-Gil i Margarida Casacuberta, professors del departament. Castellanos va ser un important investigador en literatura catalana contemporània, especialista en el Modernisme, professor de la UAB des de 1972 i catedràtic des de 1988.

 A les 12,15 h es farà una lectura dramatitzada de textos de Salvador Espriu, coincidint amb l’Any Espriu, que commemora el centenari del seu naixement. La tria de textos estarà duta a terme per Núria Santamaria i la lectura comptarà amb la participació d’Elvira Prado-Fabregat, Núria Rubio i Carles Morell. Tot seguit, a les 13 h, tindrà lloc laxerrada “Som Països Catalans? Una aproximació al territori a través dels moviments socials”, amb participants procedents de diverses àrees de parla catalana.

 Ja a la tarda, a les 16,30 h es farà un Gran Dictat Popular, que tindrà com a premis diferents lots de llibres. A les 18 h arribarà el torn de la poesia amb el Tast de Poetes. David Caño, Roc Casagran i Lluís Calvo faran una lectura musicada de poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez, amb “un viatge a les Illes”.

 A partir de les 20 h hi haurà cant improvisat amb el Cor de Carxofa, seguit de punxadiscos i un karaoke en llengua catalana. A més, durant tot el dia hi haurà un punt d’intercanvi de llibres al vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres.

 Les Jornades FILCAT van iniciar-se l’any passat amb la intenció de dinamitzar i visibilitzar els estudis de Filologia Catalana. L’activitat té un caràcter tant divulgatiu com reivindicatiu i combina actes acadèmics i festius.♦

Related posts:

Afegir un Comentari

You must be logged in to post a comment.