PUBLICITAT

Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB acull durant tota aquesta setmana el 1er congrés europeu sobre innovació alimentària

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull a partir d’aquest dilluns i fins a divendres que ve el congrés Food & Health Entrepreneurship Program (FHEP), una cita internacional dedicada a investigadors i empreses que han desenvolupament projectes a l’àmbit alimentari i busquen traslladar-los al mercat.

 La iniciativa té el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (Irta), la Fundació Alícia i el suport de Danone i Gallina Blanca Star, ha informat la UAB en un comunicat, en què informat que participaran representants d’Itàlia, El Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia i Nigèria, entre d’altres.

 Entre els temes a tractar es troba la creació d’aliments capaços de prevenir la neurodegeneració i altres malalties, nous productes per a celíacs, així com noves tècniques d’embalatge per millorar la conservació dels aliments frescos i evitar el desenvolupament i bacteris.

 El FHEP és el programa internacional de referència per a investigadors universitaris de l’àmbit de l’alimentació i la salut, i per primera vegada es farà a Europa amb la participació d’uns 40 científics, empreses i inversors.

 A la inauguració del congrés assistiran el vicerector de projectes estratègics i planificació de la UAB, Lluís Tort; el director del Parc de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis; el sotsdirector de l’Irta, Agustí Fonts i el professor de la Universitat d’Oxford Pegram Harrison, entre d’altres.

 Catalunya està a l’avantguarda del sector agroalimentari europeu, amb unes 3.500 empreses que aglutinen el 23% de la producció espanyola, un sector que representa el 2,8% del PIB i un 10% de les exportacions estatals.

 “Es tracta d’un sector de vital importància per a la nostra economia, per això, perquè tota la innovació que desenvolupem generi riquesa en el nostre entorn, és imprescindible poder-la transferir a productes reals de la nostra indústria” i que aquests projectes arribin al mercat, ha assenyalat Guamis. ♦

 

Web oficial de l’esdeveniment….. CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT