Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dissabte, agost 15, 2020
Sou aquí: Home » Universitats » El Consell Interuniversitari de Catalunya nega l’error de Matemàtiques de les PAU i estudiants critiquen la confusió

El Consell Interuniversitari de Catalunya nega l’error de Matemàtiques de les PAU i estudiants critiquen la confusió 

compartir

matematiques1-300x290jpg

 El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) de la Generalitat ha afirmat aquest dijous que l’examen de Matemàtiques de la selectivitat no contenia “cap error matemàtic”, perquè un dels exercicis es podia resoldre de dues maneres, el que va generar confusió entre els estudiants.

 En un comunicat, el CIC ha apuntat que una de les preguntes de la prova, que van realitzar els alumnes aquest dimecres, plantejava un sistema d’equacions que podia resoldre’s de dues maneres: “Els tribunals han informat als estudiants d’aquestes dues opcions igualment vàlides i les dues respostes es donaran per correctes en la correcció dels exàmens”, ha sostingut el Consell. 

 L’estudiant Rubén Marías ha relatat a que els van canviar l’enunciat a mitja prova i els van dir que tindrien més temps a l’hora de recollir, el que no va passar, per la qual cosa aquest alumne no va poder acabar tots els exercicis. 

 ”Crec que és increïble que un examen que tenen un any per preparar no rectifiquin l’error quan hi havia gent que ja l’havia lliurat”, ha deplorat Marías, que vol estudiar Enginyeria Informàtica. 

 Aquesta confusió va fer perdre temps als alumnes: “Va suposar una pèrdua de temps de 30 minuts perquè ens van dir que ho tornéssim a fer”. 

 Ha afegit que la nota d’Enginyeria Informàtica és baixa, però ha remarcat que té companys amb una nota justa de Batxillerat que volen estudiar Medicina i que “depenien de la Selectivitat”, de manera que aquest examen pot haver-los perjudicat.

 El CIC també ha precisat que la falta ortogràfica registrada a l’examen de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials ha estat motivada per un “error tipogràfic d’impremta” i no per un error humà.

 ”Recordem que la correcció de tots els exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) són corregits exhaustivament pels serveis de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC)”, ha insistit. ♦

 

Related posts:

Afegir un Comentari

You must be logged in to post a comment.