Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dissabte, juliol 24, 2021
Sou aquí: Home » Miscel·lània » Josep Joan Moreso, nou president d’AQU Catalunya

Josep Joan Moreso, nou president d’AQU Catalunya 

compartir

moreso_auditori

 La Generalitat de Catalunya ha nomenat avui Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra entre els anys 2005 i 2013, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) en substitució de Joaquim Prats.

 L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya és una entitat pública reconeguda internacionalment, la missió de la qual és garantir la qualitat de l’educació superior, tot satisfent estàndards europeus de qualitat i atenent l’interès que la societat té per una educació superior de qualitat.

 Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1983) i doctor en Dret (Universitat Autònoma de Barcelona, 1988), abans que a la UPF, ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona.

 Principalment ha treballat en Teoria del Dret, fent especial atenció en l’estructura i el dinamisme dels sistemes jurídics, aplicant les contribucions de la lògica deòntica.

 La seva recerca més recent es basa en els fonaments filosòfics de la Constitució, que comprèn un ampli ventall en el que coincideixen diverses àrees, com: metaètica, filosofia del llenguatge, teoria de la interpretació i de l’argumentació del Dret, filosofia política i teoria de la democràcia.

 L’octubre de 2010 fou investit doctor honoris causa per la Universitat de Valparaíso (Xile).

 Durant el mandat del rector Moreso, que va acabar el passat 3 de juny, la Universitat ha adaptat totes les titulacions a l’EEES, ha aprofundit el seu perfil de recerca i formació de postgrau, ha enfortit la seva vocació internacional i ha consolidat la seva posició en els principals rànquings d’universitats.

 Quedarà per a la història les paraules de Moreso que qualificava de nazis als sectors universitaris contraris a la seva gestió. Una gestió carregada de conflictes i sense cap mena de pactisme, ni de sentit catalanista. ♦

Related posts:

Afegir un Comentari

You must be logged in to post a comment.