PUBLICITAT

Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Art en perill: destrucció i salvaguarda d’un patrimoni artístic”, tema de les II Jornades d’Història de l’Art a Catalunya / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

destrucció

 Quan contemplem les obres d’art no sempre tenim present que són objectes fràgils i delicats. Tanmateix, val la pena recordar que n’hi ha moltes que han arribat fins avui després de superar greus amenaces i de salvar-se de les onades de destrucció. Moltes altres, en canvi, no ho han aconseguit i han sucumbit o han patit ferides greus.

 En les jornades dedicades a l’«Art en Perill», en les quals hi participen Francesc Miralpeix, Joan Bosch i Joaquim M. Puigvert, per part de la UdG, i Gemma Domènech, de l’Institut de Recerca en Patrimoni Cultural, juntament amb d’altres experts d’universitats i centres de recerca espanyols i europeus, es reflexionarà sobre alguns dels episodis més devastadors de la història europea i es posarà l’èmfasi en els avatars soferts pel patrimoni històrico-artístic català i hispànic i en el grau en què el van afectar les guerres napoleòniques, la desamortització de Mendizábal o la Guerra Civil. Es farà una avaluació de les tràgiques conseqüències d’aquests esdeveniments en el patrimoni, així com les accions de protecció i salvaguarda que diverses persones i institucions, localment o de manera puntual, van dur a terme per limitar-ne els efectes. A més, s’analitzarà la manera en què les devastacions han distorsionat la nostra aproximació als fets històrics i la narració històrico-artística que en construïm.

 En el marc del programa «Recercaixa», els promotors d’«Art en Perill», la UdG, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP, l’Obra Social “la Caixa” i la UAB, han concebut les Jornades com una activitat divulgativa de la recerca universitària oberta a tothom que s’interessi pel patrimoni cultural, en siguin professionals o no.

 

II JORNADES D’HISTÒRIA DE L’ART A CATALUNYA

Girona, 25 i 26 de juny de 2013

EspaiCaixa – auditori / pl. Poeta Marquina, 10

 

PROGRAMA  oficial ……..  CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT