Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vall d’Hebron de Barcelona inaugura un espai exclusiu per a la recerca clínica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), líder internacional en la realització d’assaigs clínics, ha inaugurat avui un espai exclusiu de 625m2 per a la Unitat de Suport a la Recerca Clínica (USIC). Situades a la planta 13 de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron  (HUVH), les noves instal·lacions serviran per donar suport assistencial al  desenvolupament de la recerca clínica mitjançant set consultoris,  recolzament d’infermeria i un laboratori de processament de mostres. A la  vegada, seran la seu de l’Academic Research Organisation (ARO), que donarà suport en aspectes metodològics, reguladors, de gestió i control de qualitat  i estadístics.

 A l’acte de la inauguració han assistit Antoni Andreu, director de l’Instituto  de Salud Carlos III (ISCIII), Mercedes Alfaro, directora del Instituto de  Información Sanitaria del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad,  Roser Fernández, secretària general del Departament de Salut, i Gabriel  Capellà, responsable de Recerca i Innovació, a més de les principals autoritats de l’Hospital i del VHIR, els representants del patronat de l’Institut  i una destacada presència de les companyies farmacèutiques internacionals.

 Mentre que a Europa el nombre d’assaigs clínics concedits s’ha reduït en un 25-30% de mitjana, al VHIR no només s’han mantingut, sinó que han  incrementat lleugerament. Actualment, a Vall d’Hebron hi ha prop de 600 assaigs clínics en curs.

 La USIC podrà acollir uns 350 assaigs i entre 750 i 1.000 pacients per any. L’espai de la planta 13, dedicada a assaigs clínics de Fase II, III i IV, ajudarà a mantenir al VHIR entre els centres líders internacionals, una  posició que ha permès a l’hospital i el seu institut de recerca signar importants acords preferencials amb els principals referents farmacèutics mundials, com ara Pfizer, Sanofi, Bristol-Myers Squibb i Quintiles.

 Aquestes instal·lacions, dedicades exclusivament a la recerca clínica, ajudaran a què els investigadors puguin disposar d’un espai per a consultes externes i atenció al pacient que els permetrà la gestió dels protocols de recerca clínica d’una manera més àgil, fiable i eficient. A més, els investigadors tenen a la seva disposició un laboratori de processament de les mostres, un espai dedicat a la monitorització dels assaigs i un espai específic dedicat a arxivar la documentació dels estudis que es realitzaran a la USIC.

 D’aquesta manera es gestionarà de manera centralitzada la realització dels  projectes de recerca clínica, no només d’aquells que ja són líders, sinó de les àrees de recerca que estan creixent i que trobaran en aquesta infraestructura un suport fonamental per consolidar-se en el futur. Accions tan simples com un control analític, que fins ara es feien en altres zones de l’hospital, es centralitzaran en un sol espai i estalviarà temps i esforç als investigadors.

 El projecte de construcció d’un espai dedicat a la recerca i els assaigs clínics va néixer a finals de 2009, i les obres es van iniciar a octubre de 2011. Des de principis de 2013 va començar a treballar el personal de suport de la USIC i en els propers dies començarà l’activitat de suport assistencial i d’infermeria.

 L’ISCIII, a través dels Fons FEDER, va aportar 930.000 euros a la remodelació de la Planta 13, mentre que el Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad va aportar 218.500 euros i el CAIBER 85.000.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere