Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dimecres, juny 19, 2019
Sou aquí: Home » Miscel·lània » La UPF aglutina el 10% del finançament obtingut per les universitats espanyoles al 7è Programa Marc de la UE

La UPF aglutina el 10% del finançament obtingut per les universitats espanyoles al 7è Programa Marc de la UE 

compartir

unioneuropea

 La Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació ha fet públic un informe que analitza l’evolució de la participació de les universitats espanyoles al 7è Programa Marc (7PM), l’instrument de la Unió Europea per finançar la recerca i la innovació en el període 2007-2013.

 L’estudi posa de manifest l’elevada competitivitat dels recercadors de la Universitat Pompeu Fabra atès que, representant únicament a l’entorn de l’1% del professorat del sistema universitari espanyol, aglutinen el 10% del finançament total obtingut per les universitats espanyoles al 7PM. Aquest percentatge únicament és superat per la Universitat Politècnica de Madrid (11%), amb una dimensió a l’entorn de quatre vegades superior.

 Les dades del ministeri mostren que la UPF és també la universitat espanyola que, els darrers anys, ha experimentat un major creixement en el finançament obtingut per les activitats de recerca a Europa: la universitat arriba a multiplicar per quatre els ingressos obtinguts al 6PM (2002-2006).

 L’informe també estableix una comparativa entre el finançament obtingut per les universitats a través del 7PM i l’aconseguit en el marc del Plan Nacional de I+D+i, l’eina homòloga a l’Estat. Entre totes les universitats, destaca el cas de la UPF, l’única amb un volum d’ingressos procedents de la competitiva recerca europea equiparable als obtinguts a nivell estatal.

 Fins a l’actualitat, la Universitat ha participat en 95 activitats del 7PM i n’ha liderat 45.

 Atenent a la distribució geogràfica, Madrid és la comunitat autònoma amb major percentatge de retorn (30%), seguida de Catalunya (25%) i, a més distància, el País Basc (18%). Les comunitats autònomes amb menor retorn
són Ceuta (0%), Extremadura (0,1%), Balears (0,4%) i Múrcia (0,6%).

 Finalment, i atès que els programes europeus de recerca i transferència s’obren a una àmplia varietat de públics (universitats, instituts de recerca, PYMEs, ens públics o recercadors a nivell individual però vinculats a alguna institució, entre d’altres) l’informe també aporta dades sobre el perfil de les institucions més eficients a l’Estat espanyol. En aquest sentit, les empreses són les entitats més competitives (amb un 32% de retorn sobre el total, del qual la meitat correspondria a PYMES). Les segueixen les universitats (23%), centres públics de recerca (14%) i centres tecnològics (12%).♦

Per veure una presentació de l’informe complet ……. CLICAR AQUÍ 

Related posts:

Afegir un Comentari

You must be logged in to post a comment.