PUBLICITAT

Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comencen les caminades mensuals pel Campus / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 La iniciativa “Migdies al Campus” aprofita la xarxa de camins del campus de Belaterra per proposar caminades d’uns 4 kilòmetres, a tota la comunitat, per diferents indrets poc coneguts del campus.       

 Aquestes sortides es fan una vegada al mes, en dimecres, i s’anuncien al web de l’Oficina de Medi Ambient de la UAB.

 S’inicien aquest curs el dimecres, 9 d’octubre, que es farà la primera sortida, a la font de la Bonaigua, a Bellaterra, prop dels límits del campus. Es sortirà a les 14 hores des de la plaça Cívica i es passarà per la vora de l’Edifici Rectorat per observar l’orquídia que floreix a la tardor pel Campus.

 S’anirà cap a l’estació dels ferrocarrils de Bellaterra passant, primer per un tram del GR-173 amb el qual s’assolirà el punt més alt del Campus, i després s’agafarà la via Verda fins arribar a l’estació. A 500 m. d’aquest punt, dins ja de Bellaterra, s’arribarà a la font de la Bonaigua. El retorn es farà seguint l’antic camí a can Miró fins a la Masia, seu de l’escola de Postgrau.

 Seran en total 3,8 km.

UNA XARXA DE CAMINS

 El campus de la UAB a Bellaterra ocupa 263 hectàrees, de les quals el 70% pertanyen a boscos i zones verdes. Aquesta riquesa natural i ecològica ha dut a la Universitat a crear una xarxa de camins, formada per sis rutes, degudament senyalitzades i adequades per recórrer durant un temps d’uns 25-40 minuts.

 Les sis rutes s’endinsen per les tres petites valls formades per les rieres de Can Miró, Can Magrans i Can Domènec. Les rutes, que tenen una distància d’uns dos kilòmetres, s’entrecreuen entre elles directament o per camins de connexió , de tal manera que cadascú es pot dissenyar l’itinerari segons la pròpia conveniència.

 Les rutes són:

-Ruta blau cel. (Entre bosc i conreu) 2.190 m.

-Ruta groga (Un GR molt il·lustrat) 2.800 m.

-Ruta blava (Itinerari de natura de Can Magrans) 1.730 m.

-Ruta carabassa (L’antic camí a Can Miró, Ho Chi Min i altres històries) 2.270 m.

-Ruta magenta (Racons entre acadèmia) 2.325 m.

-Ruta vermella (Itinerari de natura de Can Domènec) 2.515 m.

-Via Verda del Vallès 1.500 m.

 

Més informació sobre les rutes de la xarxa de camins ….. CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT