Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dissabte, desembre 14, 2019
Sou aquí: Home » Docència » Debat sobre Xile, 40 anys després a Gandia / UV

Debat sobre Xile, 40 anys després a Gandia / UV 

compartir

llibres uv

 Avui dimecres 23 d’octubre a les 19 h., es celebrarà un debat sobre “Xile, 40 anys després a Gandia”.

 Acte organitzat per el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (UV) i Publicacions de la UV. El lloc del debat serà al Centre (Aula 1. C/Tossal, 8).

 En el Debatintervindran: Joan del Alcàzar, Catedràtic d’Història Contemporània de la UV, Anaclet Pons, Catedràtic d’Història Contemporània de la UV, i Josep Montesinos, com a moderador.

 Amb motiu de la presentació dels llibres:

 «CHILE 73. MEMORIA, IMPACTOS Y PERSPECTIVAS» editat per Joan de l’Alcàzar i Esteban Valenzuela i coeditat amb la Universidad Alberto Hurtado.

 En els últims quaranta anys Xile ha canviat molt. Des que va recuperar la democràcia, s’han succeït governs que han anat millorant la qualitat democràtica i les condicions de vida. Així i tot, encara existeixen desigualtats que generen un malestar que porta una vegada i una altra al 73. Aquest llibre es refereix a Xile, a la història i la memòria del Xile de 1973.

 «CHILE EN LA PANTALLA. CINE PARA ESCRIBIR Y PARA ENSEÑAR LA HISTORIA» editat per Joan de l’Alcàzar coeditat amb el “Centro de Investigaciones Diego Barros Arana”, dependent de la “Dirección de Bibliotecas, Archivos y Museos de Chile” (DIBAM).

 En aquest llibre, l’autor demostra efectivament com és possible, mitjançant l’anàlisi i interpretació dels continguts de la producció cinematogràfica xilena al llarg de prop de mig segle, conèixer alguns dels problemes cabdals de la història d’aquest país des de la dècada dels seixanta fins als nostres dies.♦

Related posts: