Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dilluns, setembre 21, 2020
Sou aquí: Home » Cultura » La Maison Européenne de la Photographie de París acull ‘Camouflages’ de Fontcuberta

La Maison Européenne de la Photographie de París acull ‘Camouflages’ de Fontcuberta 

compartir

artwork_images_423871532_558318_joan-fontcuberta

 La Maison Européenne de la Photographie (MEP) de París, un dels centres de fotografia contemporània més importants de la capital francesa, acollirà des del 15 de gener l’exposició ‘Camouflages’ del fotògraf català Joan Fontcuberta, que exposarà deu sèries de fotografies de l’obra recent del guardonat amb el Premi Hasselblad.

 Segons ha informat aquest divendres l’Institut Ramon Llull (IRL) en un comunicat, l’exposició, que ocuparà tres de les quatre plantes de la Maison, s’articularà al voltant de la idea del camuflatge –de l’autor, de la fotografia, de la realitat i de la veritat–, i nou de les sèries són autònomes amb una estructura modular, per la qual cosa la mostra es converteix en una “exposició d’exposicions”.

 La desena sèrie consta de retrats inspirats per les obres mestres de la pintura que integren la fesomia de Fontcuberta i estan camuflats en diferents espais de la Maison.

 L’exposició desenvolupa una “estratègia retòrica” que aborda de manera crítica els discursos d’autoritat en la ciència, la religió, l’art, el periodisme i la política que funcionen com espais de construcció del saber i de legitimització de valors.

 La mostra va acompanyada per un catàleg coeditat per les editorials Contrasto i Gustavo Gili, amb el suport de la MEP i del Museu de la Universitat de Navarra (Mun) i la col·laboració de l’IRL.♦

Related posts: