PUBLICITAT

Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El microvídeo ‘El català et dóna punts’, guanyador del concurs “Regala el català en 6 segons”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

català

El microvídeo ‘El català et dóna punts’, guanyador del concurs “Regala el català en 6 segons”

 El microvídeo “El català et dóna punts” d’Arnau Duran ha guanyat el primer premi del concurs “Regala el català en 6 segons”, convocat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CIVI).

 El nom del tres guanyadors es va fer públic en un acte (05/03/2014) en el qual va participar la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, acompanyada del director general de Joventut, Toni Reig, i del representant de la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CIVI), Jaume Gil.

 En la seva intervenció, la directora general de Política Lingüística va destacar la importància dels joves per al futur del català i les iniciatives que l’Administració ha impulsat per incidir-hi utilitzant els mateixos estris de relació que ells van servir, com les xarxes socials. Així mateix, va anunciar una nova edició del concurs per a l’any vinent i va considerar molt positiva la participació que hi ha hagut i la qualitat de les obres presentades.

 El jurat va seleccionar el microvídeo d’Arnau Duran per la seva qualitat i creativitat lingüística i audiovisual i va destacar-ne la referència al català com a valor afegit.  El premi va consistir en una càmera GoPro.

 El segon classificat va ser Eduardo Fraile, amb “Regalo català en 6 segons”. El jurat en va remarcar la referència a la unitat de la llengua i també la creativitat lingüística. El premi consisteix en un lector de llibres digitals.

 El tercer premi va ser per a Climent Aparicio. En aquest cas, el jurat va valorar-ne, sobretot, la realització, així com també l’originalitat i la capacitat de síntesi. El premi consisteix en una estada per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

 Tots els premiats van ser obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any i entrades gratuïtes per a activitats i equipaments culturals.

 “Regala el català en 6 segons” és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya destinada especialment als joves per promoure l’ús del català a les xarxes socials, a la feina, en les relacions socials, etc.  El concurs es va portar a terme del 16 de desembre fins al 24 de gener. S’hi van presentar 38 microvídeos d’entre 6 i 15 segons de durada.♦

 

El microvídeo “El català et dóna punts” d’Arnau Duran

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT