PUBLICITAT

Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neix “Salut, Drets, Acció”, un web que connecta cinema, salut i drets humans / Medicus Mundi Catalunya / Farmacèutics Mundi

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

w

 “Salut, Drets, Acció” és un  projecte de Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi sobre el dret a la salut al món. Històries, lluites personals i col·lectives, creativitat audiovisual i també tota la informació pràctica del programa i els espais on tindrà lloc cada sessió presentades en un Web.

 Un nou web creat amb la intenció de convertir-se en plataforma de difusió per a documentalistes sobre salut i altaveu per a ONG, moviments socials i sanitaris d’arreu del món que treballin en la defensa de l’accés universal a una sanitat pública, gratuïta i de qualitat.

 Un recopilatori d’informació tècnica de tots els documentals sobre salut projectats a la Mostra de Cinema impulsada per Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi des del 2007, connectant les històries amb les lluites personals i col•lectives sobre el dret a la salut al món.

 És una eina dirigida al sector sanitari, la comunitat educativa, els moviments socials i a qualsevol persona interessada en la salut i/o en el món audiovisual.

 Un espai viu en el que cada any s’incorporarà la informació dels nous documentals que es vagin projectant a la mostra.

 A més, al web s’ha creat un espai específic per a la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció on trobareu tota la programació de la 8a edició de la mostra, que es durà a terme del 22 de maig al 5 de juny a Catalunya, en concret a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terrassa.

 

DOCUMENTALS que es podran veure a la 8a edició de la Mostra de Cinema:

La Salut el Negoci de la Vida”: Un documental de plena actualitat que denuncia a Catalunya les conseqüències de les retallades dels drets de la ciutadania i com això afecta la salut de les persones.

Índia, la Farmàcia del Món”: Documental que explica com la Índia s’ha convertit en un líder mundial en la fabricació de medicaments genèrics i segueix el procés legal i social de l’anomenat Cas Glivec, on Novartis va portar al govern indi, als Tribunals de Justícia per la patent d’aquest medicament contra el càncer.

Tiim”: El mercat il•legal dels medicaments a l’Àfrica. A Burkina Faso, si tens mal de cap no vas a la farmàcia. En molts dels casos, quan la gent es posa malalta va al mercat.

A luta continua”: Estrena oficial del documental, que repassa els avenços, reptes i dificultats per construir un sistema de salut per a tots i totes en un país cada dia més desigual i on, de vegades, les estratègies d’ajuda no sempre caminen en la mateixa direcció.♦

 

Web “Salut, Drets, Acció”… CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT