Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El C3 viatja a l’Àfrica per divulgar coneixements sobre les dades climàtiques d’alta qualitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

El Centre de recerca sobre el Canvi Climàtic, C3, ha viatjat a l’Àfrica per divulgar coneixements sobre el rescat i desenvolupament de dades climàtiques d’alta qualitat. La formació l’han rebut els meteoròlegs dels països riberencs de l’Oceà Índic, en un taller internacional organitzat a Moçambic.

 La delegació del C3 la formaven la directora Manola Brunet i la doctoranda Alba Gilabert, que s’han desplaçat recentment a Moçambic per participar en una activitat i taller internacional adreçat als directors dels serveis meteorològics dels països riberencs de l’Oceà Índic.

 L’objectiu és crear una iniciativa internacional, recolzada per l’Organització Meteorològica Mundial, pel rescat i desenvolupament de dades d’alta qualitat, INDARE, (INdian Ocean DAta REscue), i formar els tècnics d’aquests serveis en els procediments metodològics per a la creació de registres temporals del clima d’alta qualitat en l’activitat formativa associada.

 Han pres part en la capacitació una dotzena de meteoròlegs de Moçambic, Madagascar, Seychelles, Maldives, les Illes Maurici, Tanzània, Kenyia, Yemen, Pakista, Sri Lanka i Myanmar, per part d’especialistes del C3, català, i de centres d’investigació del clima d’Alemanya, Regne Unit, Estats Units i Suïssa.

 L’idea ha estat impulsar el rescat i desenvolupament de dades climàtiques d’alta qualitat i estimació d’índexs extrems del clima en les zones riberenques i insulars del voltant de l’Índic. A aquesta zona la majoria de països disposen d’observacions digitalitzades, almenys en part, però no sotmeses als controls de qualitat i homogeneïtzació oportuns per quedar validades i ser utilitzables en les anàlisis del clima. Per això el taller ha consistit en donar formació als tècnics de les bases de dades dels països participants en el control de qualitat, homogeneïtzació de registres i càlcul d’índexs d’extrems climàtics.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere