Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

COMB, La Caixa i Invercaria inverteixen 2 milions en una teràpia contra el Parkinson

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

parkinson

 El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), La Caixa, a través de Caixa Capital Risc, i Invercaria han tancat una inversió de 2 milions d’euros dirigida a finançar les teràpies contra el Parkinson que investiga l’empresa nLife, i que podrien llançar els primers resultats concloents d’aquí a dos o tres anys, segons ha explicat a Europa Press el codirector de Healthequity, fons de capital risc del COMB, Lluís Pareras.

 La companyia desenvolupa nous tractaments per a molèsties del sistema nerviós central que actuen en zones seleccionades del cervell a través d’una nova teràpia que s’aplica via intranasal.

 El Parkinson és un trastorn neurològic invalidant que afecta més de 150.000 persones a Espanya i més de 5 milions de persones al món.

 Els fàrmacs creats per nLife, que es podrien administrar per via intranasal, consisteixen en la conjugació d’àcids nucleics i compostos químics, amb els quals es genera una molècula que integra les capacitats de tots dos.

 El compost químic permet el direccionament de la molècula cap a una zona del cervell particular i facilita l’accés a l’interior de les neurones.

 L’àcid nucleic, d’altra banda, s’integra en un procés natural d’inactivació de gens, tenint aquest la capacitat d’inactivar un sol gen de les desenes de milers que conté una neurona, i és que la inactivació selectiva de gens és una nova forma d’eliminar proteïnes que estan associades a malalties.

 Espanya, i especialment Catalunya, s’està posicionant com un dels clústers més dinàmics d’Europa en innovació en el sector sanitari, i el territori català concentra bona part del conjunt de la investigació estatal en ‘healthcare’, cosa que implica una generació constant de projectes d’inversió.

 Healthequity és una societat promoguda pel COMB i el grup financer Riva i García, i Lluís Pareras i Albert Ferrer, que va ser creada a final de l’any passat, i ara prepara una nova inversió.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere