Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPV i REUSA renoven la Càtedra Galileu Galilei de Gastronomia, Tècniques, Art i Esports.

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ciencia-cocina-gastronomc3ada_innovacic3b3n-en-alimentacic3b3n

 El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el gerent de l’empresa Residències Universitàries (REUSA, propietària del Col·legi Major Galileu Galilei), Vicente Picasarri, han signat la renovació de la Càtedra d’Empresa Galileu Galilei de Gastronomia, Tècniques, Art i Esports (GASTAE), creada el 2011 amb l’objectiu de promoure la ciència i tecnologia culinària, però que, en l’actualitat, abasta un conjunt molt més ampli de camps i activitats.

 Així, la càtedra GASTAE convoca per a alumnes de nou ingrés amb expedients brillants un total d’11 beques anuals, que cobreixen l’allotjament i la manutenció en règim de pensió completa durant tot el curs.

 A més, organitza nombroses activitats per a tota la comunitat universitària, com per exemple, les tradicionals setmanes gastronòmiques de productes d’aqüicultura de la Comunitat Valenciana, els concursos d’arts i curtmetratges o el taller de jazz.

 

Promou concursos amb una important dotació econòmica

 Adscrita a Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN), la Càtedra està dirigida per Francisco Espinós, professor del Departament de Ciència Animal i membre del Grup d’Aqüicultura i Medi Ambient, que ha destacat en l’acte de renovació l’evolució de la iniciativa durant aquests tres anys: “Comencàrem fomentant els productes aqüícoles valencians amb la Setmana Gastronòmica i ara col·laborem amb la Facultat de Belles Arts i amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny amb concursos que tenen una important dotació econòmica”.

 Com a complement de tot això, des que es va engegar, la Càtedra GASTAE ha oferit tallers per als alumnes de temàtiques molt diverses (3D Studio, rebosteria o jazz), activitats esportives, el club de la marató, taules redones i, fins i tot, trobades dirigides a especialistes, com la Jornada Multidisciplinària del Trastorn de l’Espectre Autista.

 “Totes les activitats”, va indicar Espinós, “han tingut respostes molt favorables i, en la gran majoria dels casos, s’han completat les places oferides”.

 

S’han complit tots els objectius inicials

 Per al gerent de REUSA, Vicente Picasarri, “el balanç és molt positiu. La creació de la Càtedra va ser una aposta important el 2011 i ara podem dir que tots els objectius que teníem s’han complit. Hem aconseguit més col·laboració encara, si és possible, amb la UPV”.

 

La UPV, amb més de 30 càtedres d’empresa vigents

 Inclosa la citada GASTAE, són més de 30 les càtedres d’empresa vigents a la UPV, que d’aquesta manera, formalitza una col·laboració qualificada, àmplia i duradora amb les empreses, amb la finalitat de potenciar les relacions amb l’entorn socioeconòmic i incrementar l’oferta d’activitats en diferents camps del coneixement, dirigida tant a alumnes com a professors.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere