Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dimecres, agost 5, 2020
Sou aquí: Home » Docència » A la URV els estudiants de nou accés als màsters augmenten d’un 11,4% en el curs 2014-15

A la URV els estudiants de nou accés als màsters augmenten d’un 11,4% en el curs 2014-15 

compartir

MasterGIS

A la Universitat Rovira i Virgili els estudiants de nou accés als màsters augmenten d’un 11,4% en el curs 2014-15 respecte de l’anterior, i són 778. Els de nou accés als graus han estat 3.092, amb un lleuger descens de l’1,6% respecte del curs passat.

 

En el curs 2013-14, els estudiants de nou accés de grau van ser 3.144, i de màster, 698. L’informe presentat a la sessió del Consell ha estat La formació a la URV: demanda, matrícula i resultats acadèmics 2014.

El nombre total d’estudiants de grau enguany és d’11.574, xifra en la línia dels últims sis cursos. Quant als resultats acadèmics de 2013-14, els estudiants de grau han superat el 82,6% dels crèdits de què s’han matriculat i 2.039 han finalitzat els seus estudis, dels quals el 74% s’han titulat en 4 anys i el 19%, en 5 anys: en total, un 93% ho ha fet en aquest termini raonable.

Als estudis de màsters universitaris, per aquest curs es van preinscriure 1.111 persones de nou accés i s’han matriculat 778, amb una taxa de retenció del 70%. Els estudiants internacionals assoleixen un pes del 24%. En total als màsters hi ha matriculades 1.057 persones, xifra superior a la del curs passat (992) en un 6,5%. 558 estudiants s’han titulat de màster universitari, amb una taxa de rendiment acadèmic del 89,7% (crèdits matriculats/crèdits aprovats) i una taxa d’èxit del 98, 9% (crèdits presentats/crèdits aprovats).

Pel que fa al doctorat, en el curs 2013-14 es van llegir 186 tesis doctorals, 21 més que el curs 2012-13 (+13%). La meitat té la menció internacional o menció europea, i un 42% són de doctorands internacionals.

En formació permanent, les dades provisionals de 2014 indiquen que hi ha un total de 3.409 estudiants, dels quals la gran majoria (2.199) segueix cursos d’extensió universitària , i en proporcions similars, la resta cursen màsters propis de la URV (397), cursos de postgrau (403) i de formació a mida de les empreses (410).

Com a conclusió, i amb relació al sistema universitari públic de Catalunya, les variables de dimensió (matrícula i persones titulades) dels nivells formatius de grau, màster universitari i doctorat situen la URV com a quarta universitat de Catalunya, amb un pes que oscil·la entre el 8% i el 9% del total mesurat. En canvi, a través dels indicadors sintètics utilitzats s’evidencia que la Universitat registra uns bons resultats respecte als de la resta i a la mitjana del sistema, que la situa en tercera posició.♦

Related posts: