Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|diumenge, agost 18, 2019
Sou aquí: Home » Universitats » Com podem afavorir la inclusió social i l’equitat en les universitats? / UAB

Com podem afavorir la inclusió social i l’equitat en les universitats? / UAB 

compartir

uab

La Universitat Autònoma de Barcelona acull del 17 al 19 de novembre el III Congrés Internacional MISEAL, en què més de 150 participants plantejaran propostes per dissenyar i implementar mesures per lluitar contra l’exclusió social i les desigualtats en l’educació superior. La trobada està organitzada per l’Observatori de la Igualtat de la Universitat.

El Congrés s’emmarca dins del projecte “Mesures per a la Inclusió Social i Equitat a les Institucions d’Educació Superior a Amèrica Llatina” (MISEAL) del programa Alfa III de la Unió Europea, en què participen setze universitats d’Amèrica Llatina i d’Europa.

Centrada en els “Nous Reptes per a la Inclusió Social i l’Equitat a l’Educació Superior”, aquesta tercera edició del Congrés comptarà amb conferències de persones expertes en la matèria i permetrà posar sobre la taula les investigacions i innovacions que s’estan duent a terme per a la construcció d’una universitat inclusiva. També s’hi analitzaran les desigualtats i el desenvolupament de polítiques i pràctiques en l’educació superior des d’una perspectiva transnacional, a partir de l’articulació de les posicions i identitats de classe social, edat, sexe-gènere, discapacitat, raça-ètnia i orientació sexual.

Durant el Congrés es donaran a conèixer les aportacions del projecte MISEAL a la comunitat universitària, tant els seus resultats com les bones pràctiques que es deriven de la seva implementació en les institucions d’Educació Superior a Amèrica Llatina i a Europa.  

Els dies 17 i 18 el Congrés tindrà lloc a Casa-Convalescència, mentre que el dia 19 es farà al Rectorat en la sessió del matí.

L’acte d’inauguració serà presidit pel rector de la Universitat, Ferran Sancho i comptarà amb la presència del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina i Català.

La cloenda tindrà lloc el dia 19 per la tarda, a la Sala de Teatre de la Universitat i anirà a càrrec de Sílvia Carrasco, vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la UAB.

El Congrés finalitzarà amb un espectacle de dansa integrada, amb la participació del Grup estable de dansa de la Universitat i el PIUNE (Servei d’ Atenció a la Discapacitat de la UAB).♦

 

Web oficial … CLICAR AQUÍ

Related posts: