Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dimecres, agost 15, 2018
Sou aquí: Home » Docència » Debat a la Universitat Rovira i Virgili sobre llibertats civils, islamofòbia i exclusió social

Debat a la Universitat Rovira i Virgili sobre llibertats civils, islamofòbia i exclusió social 

compartir

islamaphobia_latuff_1

La taula de debat Amenaces (in)CERTES: llibertats civils, islamofòbia i exclusió social té lloc el dimecres, 11 de febrer a les 17 h. a l’Aula Magna del campus Catalunya.

Està oberta a la comunitat universitària i al públic en general. Participen els professors de la URV Oriol Romaní (Antropologia) i Santiago Castellà (Dret), Adriana Ribas (Amnistia Internacional) i Lurdes Vidal (Institut Europeu de la Mediterrània). Presenta i modera el professor Jordi Moreras (Antropologia), de la URV.

Els atemptats recents de París han contribuït a generar pors col•lectives arreu d’Europa. Creix la desconfiança creixent envers les poblacions musulmanes europees. Els governs europeus, i també l’espanyol, han aprovat noves disposicions administratives i legals que incrementen el control sobre els ciutadans que resideixen a la UE. Les llibertats civils es veuen clarament afectades i ja han aparegut les primeres veus crítiques. Es reobre el debat entre llibertat i seguretat, al marge del qual la nostra universitat no pot mantenir-se.

Organitza el debat el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social.♦

Related posts: