Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dilluns, juliol 13, 2020
Sou aquí: Home » Universitats » La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València compleix 20 edicions

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València compleix 20 edicions 

compartir

 

images

La Jornada de Sociolingüística d’Alcoi -referent ineludible avui dia de l’anàlisi de la situació social del valencià des de múltiples perspectives- celebra el 2015 la vintena edició, que tindrà lloc els pròxims 27 i 28 de març a la sala de graus Roberto García Payá del campus alcoià de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquesta ocasió, la jornada gira entorn de la comunicació i la política lingüística, i compta, entre altres destacats ponents, amb Vicenç Villatoro, Josep Gifreu, Amàlia Garrigós i Eugeni Alemany.

Experts en premsa escrita, polítiques de comunicació, cinema, ràdio i televisió

Vicenç Villatoro va ser director del diari Avui (1993-1996) i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004), i en l’actualitat dirigeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Per la seua banda, Josep Gifreu és comunicòleg i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Les seues línies d’investigació abasten des de les polítiques de comunicació i la cultura fins al cinema i l’audiovisual.

Per la seua banda, Amàlia Garrigós -periodista valenciana, presentadora i locutora en Ràdio Nou i Canal Nou- i Eugeni Alemany -filòleg de formació i reporter dels coneguts programes de televisió Caiga quien caiga i Trau la llengua- parlaran conjuntament del paper dels mitjans de comunicació en llengua pròpia com a elements de cohesió social.

El programa es completa amb una taula redona que abordarà les propostes i els compromisos sobre política lingüística de tots els partits valencians que es presenten a les eleccions del 2015.

A més, la jornada presenta Rafa Xambó en un concert -T’estime tant. Sonets de Shakespeare- coronat amb l’actuació del cantautor Andreu Valor i una ruta cultural pels espais literaris d’Alcoi, que serà a càrrec de Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

La Jornada de Sociolingüística està organitzada per la UPV, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de les universitats públiques valencianes.♦

PROGRAMA DETALLAT … CLICAR AQUÍ

 

Related posts: