Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

CSIC: L’exposició “Éssers modèlics. Entre la natura i el laboratori”, arriba a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

C9S4_1

• Aquesta exposició itinerant del CSIC, es podrà visitar a la Residència d’Investigadors, del 24 d’abril al 3 de maig.
• Està dedicada a mostrar set espècies que s’han convertit en models dels éssers vius per a la investigació científica.
• En paral·lel, s’organitza el cicle de diàlegs ‘La naturalesa al laboratori “

 

Des del 24 d’abril i fins al 3 de maig es pot visitar a Barcelona la mostra itinerant “Éssers modèlics. Entre la natura i el laboratori”. Té com a protagonistes a set de les espècies més utilitzades pels científics com a models dels éssers vius: un bacteri de l’intestí humà, el llevat de la cervesa, un cuc minúscul, una planta considerada com a mala herba, un peix d’aquari, la mosca de la fruita i el ratolí de camp.

Aquests organismes tenen un cicle de vida curt i són abundants, dues de les característiques que els han portat a tenir vides paral·leles entre el seu hàbitat natural i els centres de recerca. Darrere de cada un hi ha una gran història, plena de curiositats i de fites científiques, que aquesta mostra tracta resumir.

L’exposició itinerant està formada per 24 panells que expliquen com viuen aquestes espècies en el seu hàbitat natural, quan i com van entrar al laboratori i, finalment, algunes de les investigacions que es duen a terme en l’actualitat. Es complementa la projecció de vídeos amb entrevistes a investigadors i investigadores especialistes en cada un dels organismes model i l’exposició d’alguns objectes curiosos relacionats amb aquestes vides paral·leles entre la natura i el laboratori.

En paral·lel, s’organitza el cicle de diàlegs ‘La naturalesa al laboratori: el coneixement biològic i els seus biaixos’ que explora alguns dels interrogants que planteja la investigació amb organismes model i que compta amb la participació d’especialistes de diferents disciplines -ciències de la vida, biologia evolutiva, biomedicina i també d’història i filosofia de la ciència i estudis de gènere. Tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril a la Residència d’Investigadors (c / Hospital, 64, 08001 Barcelona).

L’exposició “Éssers modèlics” va ser creada el 2011 en format virtual, en un projecte liderat pel CSIC a Catalunya. Des d’inicis d’aquest any, s’ha convertit en una mostra itinerant i està a disposició de les entitats que vulguin sol·licitar-la.♦

“Éssers modèlics. Entre la natura i el laboratori “estarà oberta al públic a la Residència d’Investigadors de Barcelona (C/ Egipcíaques, 1-3, 08001 Barcelona. Horaris: dimarts a divendres, 17h a 20h; dissabtes, de 11h a 14h  i de 17h a 20h; diumenges, de 11h a 14h

FOTOGRAFIA: Jackson Laboratory. CSIC ©

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere