Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Proper DEBAT via Twitter sobre #LessEnergyICT

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

twitter-logo

Des del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) col·laboren en la divulgació de l’activitat coordinada ICT-Energy (www.ict-energy.eu), centrada en augmentar la visibilitat de la recerca en el camp de la reducció energètica en les TIC, abastant des dels dispositius nanoescala fins a la computació a l’exascala.

Coincidint amb la EU Sustainable Energy Week (15 a 19 de juny), el dijous dia 18 a les 12 h s’ha organitzat un debat en viu a Twitter, al qual conviden a tothom  a participar-hi. El coordinaran des del compte @ICTEnergy_EU i es podrà seguir mitjançant l’etiqueta #LessEnergyICT.

Durant el debat voldran parlar sobre com es pot reutilitzar la calor de dissipació, com es pot redissenyar l’arquitectura dels ordinadors perquè no consumeixin tanta energia o com es pot preveure el consum energètic de les aplicacions de software, entre altres qüestions.

Entre els membres dels diversos consorcis hi ha diverses universitats (Universitat de Dresden, la de Bristol, Delft, Heidelberg, Glasgow, entre altres), centres de recerca (IMEC, EPFL, el mateix BSC-CNS…) i empreses, com l’alemanya Cloud&Heat, recentment guardonada amb el Deutschen Rechenzentrumspreis 2015, que utilitza la calor generada pels servidors per escalfar edificis i aigua potable.♦

 DEBAT a Twitter: 18 de juny a les 12 h.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere