Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

A Catalunya 5.620 estudiants comencen les proves de setembre d’accés a la universitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

power_of_storytelling

Un total de 5.620 estudiants han començat aquest dimecres tres dies d’exàmens. És la convocatòria de setembre de les proves d’accés a la universitat (PAU) per tots aquells que no les van passar al juny o que en volen millorar la qualificació per poder entrar als estudis desitjats.

La majoria dels estudiants es presenta a les proves de la fase general i 1.504 només faran alguna prova de la fase específica. La primera prova, a les 9 del matí, ha estat la de llengua castellana i literatura, un examen on han aparegut textos de Cristina Fernández Cubas i Juan José Millás, a l’hora que s’ha demanat analitzar el poema ‘Romance de la luna, luna” de Federico García Lorca.

El segon examen ha estat el de llengua catalana i literatura. La prova ha recollit un fragment d”El cafè de la Marina’ de Josep Maria de Sagarra, en la primera opció, i un fragment de ‘La maternitat d’Elna’ d’Assumpta Montellà, en la segona. A més, l’examen també feia referència a ‘El Cafè de la Granota” de Jesús Montcada. Curiosament De Sagarra i Montcada són dos dels autors que ja van aparèixer en l’examen de català al juny amb les mateixes obres, de lectura obligatòria a Batxillerat. En general, els alumnes han sortit satisfets i convençuts que llengua catalana ha estat més fàcil que llengua castellana.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere