Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SEMINARI ENTITLE: “Ecologia Política i Ecologia Social – l’espectre d’ahir i d’avui”. A càrrec de Dimitri Roussopoulos

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran

Dimecres 14 d’octubre, de 12.00 a 13.30 (en anglès). Aula Z/022-023, Edifici ICTA-ICP del Campus de la UAB, Bellaterra.

Dimitri Roussopoulos oferirà un seminari sobre el seu llibre clàssic “Political Ecology: Beyond Environmentalism”, que acaba de sortir publicat en una edició revisada. El llibre explica la història de la política mediambiental i les perspectives de futur.

El text també després presentar un ventall variat de respostes populars a la crisis ecològica. Finalment argumenta i debat sobre les principals tendències polítiques que ofereixen els moviments socials ambientals avui en dia. Els activistes mediambientals, argumenta Roussopoulos, van més enllà de la protecció del medi ambient, busquen un nou tipus de comunitats, tipus de vida i una nova manera de fer política.

Dimitri Roussopoulos és autor, editor i activista amb més de cinquanta anys d’experiència en moviments socials. Des de finals del 1950, ha format part d’iniciatives per la pau, projectes ecològics i en el moviment a favor de les cooperatives. Des del 2001, ha liderat el moviment ciutadà de Montreal “Task force for Democracy”. Està també involucrat en els Fòrums Socials Mundials i treballa per una oposició parlamentària al Canadà.

El seminari es denomina “Seminari ENTITLE” perquè esta enquadrat en la Xarxa ENTITLE que  és una “EU-funded Initial Training Network” de la Unió Europea en  la “Marie Curie action of FP7”. Està coordinat per l’ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de 8 Universitats, 2 organitzacions no governamentals i 1 de consultoria ambiental. ENTITLE capacitarà a 18 investigadors en el camp interdisciplinari emergent de l’ecologia política.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere