Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La emprenedora social Ana Bella a ESADE – Universitat Ramon Llull: “Les dones maltractades no som el problema, sinó part de la solució”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

AnaBellaESADE

Un estudi d’ESADE – Universitat Ramon Llull confirma el paper clau de l’empresa com a agent de canvi social per lluitar en positiu contra la violència de gènere basant-se en l’exemple de Danone i la Fundació Ana Bella

 

 David Murillo (ESADE) ha destacat l’impacte positiu del projecte per a les dones i el valor afegit que aquest suposa per a les empreses: “les dones que han patit violència de gènere tenen unes capacitats úniques per treballar eficaçment fins i tot sota pressió i mostren un alt grau de compromís amb el seu treball i l’empresa “

 

Aquest matí (24/11/2015) s’ha celebrat a ESADE la presentació de l’estudi realitzat per l’Institut d’Innovació Social d’ESADE sobre el projecte de la Fundació Ana Bella, el Fons Ecosystem de Danone i Momentum Task Force: l’Escola Social Ana Bella per l’Empoderament de la Dona . Aquesta investigació analitza l’impacte social del projecte, incidint en el paper clau de l’empresa com a generadora d’oportunitats laborals perquè les dones aconsegueixin sortir en positiu de la violència de gènere. La presentació de l’estudi, que s’ha dut a terme a la vigília del dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona, ha reunit acadèmics, tercer sector, administracions públiques, empreses i dones supervivents de violència de gènere.

“Les dones que hem estat maltractades no som el problema, som part de la solució, podem contribuir a la creació de valor i al creixement econòmic i social” ha destacat Ana Bella, presidenta de la Fundació i emprenedora social d’Ashoka, que ha destacat la tasca de l’Escola per formar “a les dones supervivents perquè alliberin el seu potencial i el enfoquin en la seva inserció laboral com a dones empoderades”. Graci Prada, dona supervivent de violència de gènere, ha compartit la seva experiència com a participant de l’Escola: “La formació professional i personal, i la integració en un equip de treball valorat socialment, m’han permès tenir una independència econòmica, reforçar la meva autoestima i assumir nous reptes dels que abans em veia incapaç “.

 Un projecte empoderador per a les dones i beneficiós per a les empreses

David Murillo, professor d’ESADE i coautor de l’estudi, a més de subratllar l’impacte positiu del projecte per a les dones participants, ha destacat el valor afegit que aquest suposa per a les empreses: “les dones que han patit violència de gènere tenen unes capacitats úniques per treballar eficaçment fins i tot sota pressió i mostren un alt grau de compromís amb el seu treball i l’empresa “. Una idea que ha reafirmat Esther Sarsa, responsable del Departament de Desenvolupament Sostenible de Danone, qui a més ha afegit que aquestes dones “es converteixen en un testimoni positiu per a altres dones i per a la societat”.

 De víctimes a agents de canvi social a través de la integració laboral

L’estudi de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE analitza com les dones que han participat en el projecte passen de ser víctimes a convertir-se en supervivents i més endavant en agents de canvi per sensibilitzar sobre la violència de gènere ajudant així a altres dones. Els resultats mostren que la participació en el projecte ha suposat un abans i un després per a les dones des d’una triple perspectiva: social, econòmica i personal. Les participants han guanyat seguretat en si mateixes, se senten més forts i valorades i el projecte facilita la integració social, possibilitant que perdin la por a relacionar-se i que es converteixin en referents positius.

Des de la seva creació el 2011, més de 550 dones s’han beneficiat de l’Escola Social Ana Bella per l’Empoderament de la Dona, que va ser reconeguda en 2014 amb el Premi al Millor Projecte Europeu de Co-creació Empresa-Societat, concedit per Ashoka. Des de la creació de l’Escola, Danone ha ofert més de 200 oportunitats laborals a dones supervivents com ambaixadores de la marca. Actualment hi ha 124 dones en risc d’exclusió social treballant com ambaixadores Danone, de les quals 57 són supervivents de violència de gènere. L’empresa destaca a més que els resultats de les darreres campanyes mostren que hi ha hagut un increment de les vendes, una millora de la qualitat de servei i un descens de l’absentisme laboral en més d’un 90% en els establiments que formen part d’aquesta iniciativa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere