Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Consellera Munté defensa el model català de voluntariat davant la llei estatal on hi veu ”intenció de vulnerar competències”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

El 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat, una jornada que cada serveix per reconèixer la tasca que milers de voluntaris fan a Catalunya sobretot a través d’entitats. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ho ha destacat en l’ acte de celebració on també ha recordat que aquest 2015 ha servit per aprovar després de ”treball molt fi” amb entitats i partits polítics la Llei del Voluntariat, un text que regula drets i deures, i fixa les responsabilitats de les administracions. Per això ha criticat la recent aprovació de la llei espanyola de voluntariat i ho ha considerat una acció més de ”recentralització” amb una possible vulneració de competències.

La consellera de Benestar Social i Família, en funcions, Neus Munté, ha participat aquest dijous en l’acte de reconeixement de la tasca que milers de voluntaris fan cada dia a Catalunya. Munté ha recordat que aquest 2015, i després d’un treball ”molt fi” amb entitats i forces polítiques, s’ha aprovat la Llei del Voluntariat, un text que ha de servir per blindar el model català del voluntariat, que es basa en les entitats i reconeix drets i deures d’aquesta figura a la vegada que deixa clares les responsabilitats de l’administració. N’ha fet esment per criticar que les darreres setmanes, el govern espanyol hagi aprovat també una llei del voluntariat que demostra que la ”recentralització de l’estat” també arriba en aquest àmbit. Munté considera que des del Govern s’hi veuen clares intencions de vulnerar competències en voluntariat que són exclusives de la Generalitat. Per això, aposta per seguir treballant per defensar aquest model d’èxit. Munté s’ha referit a una de les voluntàries que ha participat a l’acte per definir el rol del voluntari com a persones que ”no es queden quiets mentre les coses passen sinó que les volen canviar” i per això ha destacat la força ”transformadora” que tenen com a eina, apel·lant a l’altruisme i la solidaritat que demostren les persones que dediquen el seu temps sense recompensa econòmica a donar ajuda a les persones. ”Creixement personal” En Marc Sabaté, un jove que per ajudar, fa dos anys, a un company, va començar a treballar a un punt de voluntariat, gestionant les entitats que en necessiten i buscant els voluntaris que puguin fer aquestes tasques. En Marc, que ha explicat durant l’acte la seva experiència com a voluntari, destaca que li aporta ”creixement personal” perquè la feina li fa conèixer moltes persones amb necessitats i sensibilitats diferents i ”t’adones que hi ha moltes realitats” i per tant, molts voluntariats a l’abast de qualsevol ciutadà. L’acte de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat ha estat presentat pel periodista Albert Om, ha comptat amb l’actuació de la coral Cantabile i ha servit també perquè l’entitat Projecte Home presentés les ‘Mesures per la Transparència i les bones pràctiques de voluntariat, el projecte guanyador del Premi voluntariat 2014, dotat amb 10.000 euros.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere