Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El sector editorial català tornarà a créixer el 2015 per segon any consecutiu, superant el 0,6% de l’any passat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

El sector editorial català tornarà a créixer aquest 2015 per segon any consecutiu. Així ho ha avançat el president del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, que tot i no disposar encara de dades definitives a l’espera de la campanya de Nadal, preveu que l’increment superi el 0,6% de l’any passat, “certificant així un canvi de tendència”. El creixement frena la dràstica caiguda de prop del 40% durant la crisi econòmica i ve fomentat pel llibre en paper, amb una escassa contribució del format digital. El Gremi d’Editors ha donat la benvinguda a Catalunya a AMAZON “si compleixen la llei” i reclama una “competència lleial” amb la resta de distribuïdors.

“Quan un té una mida que excedeix la resta, té tendència a voler imposar les seves condicions i forçar la legislació fins a les últimes conseqüències”, ha advertit Tixis sobre AMAZON, que ha assegurat que vetllaran perquè aquesta situació no es produeixi. Tot i això, ha afirmat que no suposa “cap problema” l’arribada de la multinacional americana de comerç electrònic “si estan disposats a complir la legislació”. Paral·lelament, el Gremi d’Editors ha reclamat un pacte d’Estat per fomentar l’interès per la lectura a les escoles i l’estudi de les Humanitats, així com incentius fiscals per a la innovació i suport a les llibreries. Quant a la designació de Barcelona com a Ciutat Literària de la UNESCO, Tixis ha celebrat el nomenament i ha anunciat que s’impulsarà un congrés internacional d’editors cada any per debatre la problemàtica del sector associada amb el màster de l’edició de la UPF i, alhora, un pla de lectura a les escoles de Barcelona en coordinació amb l’Ajuntament.

Incrementar els lectors

El president del Gremi d’Editors s’ha mostrat alarmat per les dades que indiquen que el 35% dels enquestats pel CIS sobre l’hàbit de lectura constata que no ha llegit mai o quasi mai un llibre i que el 49,6% només en llegeix entre 1 i 4 cada any. Així mateix, també ha recordat que 7 milions de persones a l’Estat tenen “dificultats” de comprensió lectora. “Són analfabets funcionals”, ha asseverat el president del Gremi, que ha reclamat un pacte d’Estat de totes les forces polítiques per combatre-ho. Així mateix, també ha insistit en la necessitat de trencar la barrera de persones en aquesta situació per incrementar el públic lector.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere