Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Setmana de la Formació i el Treball 2016 amplia la seva oferta educativa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

0001

Fira de Barcelona tornarà a ser un referent del món educatiu amb la celebració, al recinte de Montjuïc, de la Setmana de la Formació i el Treball. La convocatòria engloba el Saló de l’Ensenyament (9-13 de març), que ofereix la informació sobre els estudis i sortides professionals que es poden emprendre després d’acabar l’Educació Secundaria Obligatòria (ESO), i Futura, el Saló de Màsters i Postgraus (11 i 12 de març), on es presenten els millors programes de segon i tercer cicle que s’imparteixen a Espanya i a l’estranger. A tota aquesta oferta se suma aquest any la Fira Internacional d’Empreses Simulades (9-11 de març) i, per primera vegada, ITworldEdu, el congrés de referència del sector tecnològic educatiu (7 i 8 de març).

La 27ª edició del Saló de l’Ensenyament, que té per objectiu ser una eficaç eina d’orientació i assessorament per als estudiants i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral, amplia la seva superfície expositiva i ocuparà tot el Palau 2 i la Plaça de l’Univers. En aquest sentit, la convocatòria reunirà la més completa oferta d’estudis de batxillerat, universitaris, altres estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com de serveis a l’educació.

Davant de tantes propostes, el Departament d’Ensenyament i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca, proporcionaran informació in-situ sobre les diferents opcions formatives i integraran un servei d’orientació on un grup d’experts suggeriran l’itinerari acadèmic que més s’adapti a les preferències i aptituds de l’estudiant.

A més d’oferir orientació personalitzada en el seu estand, la Secretaria d’Universitats i Recerca, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya, facilitarà les eines on-line per conèixer tot l’univers educatiu de les universitats catalanes, des de simuladors de preus per calcular el cost aproximat de la matrícula fins a les notes d’admissió per accedir als diferents estudis, passant per aplicacions mòbils per realitzar exàmens de pràctica de les Proves d’Accés a la Universitat. També s’oferirà informació sobre els ajuts i beques del sistema universitari, així com recomanacions sobre les millors sortides professionals i els graus amb més ocupabilitat..

Per la seva part, el Departament d’Ensenyament donarà aquest any un especial protagonisme a la Formació Professional Industrial. Així, a l’espai de demostracions del seu estand s’habilitarà, com a novetat, un circuit perquè els visitants puguin realitzar un recorregut interactiu per les diferents fases d’un procés industrial automatitzat. 

 Visites guiades y seminaris per a professors

El certamen reforçarà el seu servei d’orientació a l’estudiant amb sessions d’assessorament personalitzat, visites guiades en grups reduïts per mostrar-los els diferents itineraris formatius i l’oferta educativa del saló, així com amb xerrades diàries al Fòrum d’Orientació Universitària – Aula d’Activitats. A més, com a novetat, es duran a terme seminaris per a professors i professionals del sector on es treballaran aspectes clau per acompanyar els estudiants en el procés d’orientació acadèmica i laboral. Una altra novetat és la creació d’una àrea dedicada als estudis artístics, on es concentrarà gran part de l’oferta relacionada amb la música, les arts plàstiques i disseny, la dansa, el circ i el teatre.

D’altra banda, els joves podran conèixer en directe l’activitat investigadora catalana a l’Espai Ciència, una iniciativa organitzada des de fa vuit anys per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) amb la col·laboració de Fira de Barcelona. L’espai inclou diversos estands d’universitats, centres de recerca i altres institucions catalanes vinculades a la ciència, que oferiran un programa continu d’activitats divulgatives i experiments científics, lúdics i interactius durant tots els dies de celebració del certamen. L’activitat científica i la innovació tecnològica es mostren d’una manera pràctica, atractiva i molt propera a la joventut, amb l’objectiu fomentar les vocacions relacionades amb aquests àmbits. 

Així mateix, l’Associació de Promotors de Cursos a l’Estranger, ASEPROCE, coordinarà en el marc del certamen el Saló dels Idiomes, un espai destinat exclusivament a l’oferta formativa d’idiomes, proposant diferents cursos i estades en diversos països. Les noves tecnologies també disposaran d’una zona específica, anomenada Aula de Tecnologies Multimèdia, on es desenvoluparan demostracions i activitats relacionades amb la realitat virtual i els videojocs.

 Participació de 10 universitats d’UK a Futura

La 13ª edició del Saló dels Màsters i Postgraus, Futura, que se celebrarà al Palau 5, reunirà universitats públiques i privades, escoles de negocis, centres de formació contínua i col·legis professionals que informaran sobre els programes de segon i tercer cicle que s’imparteixen a Catalunya, a Espanya i a l’estranger. Entre les novetats d’aquest any, i coincidint amb l’Any Shakespeare, destaca la participació agrupada d’una desena d’universitats del Regne Unit, una oportunitat única per conèixer de primera mà les diferents opcions d’estudis de grau, postgrau i màsters, així com acreditacions, exàmens i beques que ofereix aquest país. Segons fonts del British Council, que coordina aquest espai, el Regne Unit acull cada any prop de 500.000 alumnes d’altres països.  

Futura també oferirà un servei d’orientació i assessorament personalitzat a l’estudiant; tallers pràctics per a la recerca d’ocupació en l’àmbit nacional i internacional; i un Speaker’s Corner, amb sessions informatives sobre estudis i emprenedoria. El saló també sortejarà entre tots els seus assistents una beca per estudiar anglès a Dublín, que inclourà el viatge, allotjament i un curs de tres setmanes de durada.

Així mateix, com en anys anteriors, la publicació Món Empresarial organitzarà les jornades del mateix nom, on participaran representants d’empreses, col·legis professionals, fundacions i universitats, entre altres institucions, amb l’objectiu de debatre sobre l’actual situació econòmica, social i educativa.

ITworldEdu, en el marc de la Setmana

Per primera vegada, el congrés de referència del sector TIC de l’educació ITWorld Edu, organitzat pel Clúster Edutech, es celebrarà en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball, concretament al Palau 5 del recinte de Montjuïc. El congrés té per objectiu compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia per facilitar que la demanda educativa i l’oferta TIC de productes i serveis de tecnologia educativa tinguin el seu punt de trobada.

També en el marc de la Setmana i al Palau 5 se celebrarà la 12ª Fira Internacional d’Empreses Simulades que, organitzada per la Fundació Inform, oferirà l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de posar en pràctica les habilitats apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere