Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dimarts , agost 20, 2019
Sou aquí: Home » Docència » Llívia es construirà la seva nova escola i després la llogarà al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Llívia es construirà la seva nova escola i després la llogarà al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya 

compartir

image_preview

L’Ajuntament de Llívia (Cerdanya) ha arribat a un acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pel qual serà el consistori qui construirà la nova escola, s’encarregarà del projecte, de la licitació i de l’obra, i després serà el Departament qui li llogarà les instal·lacions. Aquesta fórmula permetrà que les obres de construcció comencin pròximament i el nou centre estigui disponible pel curs 2017-18. L’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha assegurat que “si haguéssim esperat que ho fessin des d’Ensenyament el projecte s’hauria pogut endarrerir uns quants anys i nosaltres necessitem l’escola ara”. L’escola de Llívia és una reclamació de fa més de deu anys.

L’actual escola Jaume I de Llívia es va construir fa més de 60 anys, a més de ser vella i haver patit poques reformes, s’ha quedat petita pel centenar llarg de nens que hi ha a la població. Part de les aules d’educació infantil s’han ubicat, de forma provisional, a l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Nova ha afirmat que “són aules bastant precàries que necessiten les seves reformes i la seva adequació”. El nou centre escolar de Llívia serà un edifici a dues aigües amb una planta de 500 metres quadrats i una segona planta de 250 metres. El centre es farà en perpendicular a l’actual escola de forma que les aules de primària miraran totes al pati de l’escola. Nova ha especificat que “en una segona fase s’arreglarà la part de l’edifici que mirarà al camp de futbol per tal d’ubicar-hi una formació professional d’arts i esports”. Un cop finalitzat el nou edifici, Nova, ha remarcat que les actuals escoles rebran una reforma per tal d’adequar-les. Així mateix, ha manifestat que “el nou edifici ja es farà pensant en un futur i pensant en un possible increment de població”.♦

Related posts: