Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Societat Catalana de Biologia convoca el nou cartell de premis i presenta la 1a Nit de la Biologia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fotolia_petri_dish_biology_photo1

Un total de cinc nous guardons premiaran, a partir d’aquest any, les persones o institucions que més han contribuït al desenvolupament i la difusió de les ciències biològiques.

Els premis neixen amb el propòsit de convocar-se anualment i d’esdevenir una cita de referència per a tota la comunitat científica del país.

Enguany, la Nit de la Biologia se celebrarà el dia 7 de juliol al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

 

La Societat Catalana de Biologia (SCB), primera societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, convoca enguany, i per primera vegada, cinc guardons amb la finalitat de premiar els agents —persones o institucions— que més han contribuït al desenvolupament i la difusió de les ciències biològiques dins el territori de parla catalana. Els premis, que volen incidir en els diversos àmbits a partir dels quals es nodreix l’avenç d’aquesta disciplina de la ciència, neixen amb el propòsit de convocar-se anualment i d’esdevenir una cita de referència per a tota la comunitat científica del país.

La Nit de la Biologia

La Nit de la Biologia és la iniciativa amb què la SCB vol celebrar, juntament amb la comunitat científica, els socis i simpatitzants de l’entitat i el públic en general, els guanys aconseguits durant l’any en curs pels professionals i els estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana. Durant l’acte, i en el marc d’una recepció i d’un bufet, la SCB farà entrega dels premis. Enguany, la Nit de la Biologia se celebrarà el dia 7 de juliol al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Té el suport del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, institució amfitriona de la primera edició d’aquest esdeveniment.

Els Premis de la SCB: cinc categories

Premi SCB a la Trajectòria Professional

S’atorga a una persona que es considera que ha contribuït al progrés o la difusió de les ciències biològiques en territori de parla catalana —independentment d’on s’hagi fet la contribució— al llarg de la seva trajectòria professional. Les candidatures han de ser proposades per institucions científiques, acadèmiques, culturals o bé per col·lectius de professionals relacionats amb les ciències biològiques.

La persona premiada rep una peça artística commemorativa i és distingida amb el títol de soci honorari de la SCB.

Premi SCB a un Article Científic

S’atorga als autors del millor article publicat en qualsevol àmbit de les ciències biològiques que hagi estat realitzat majoritàriament des d’un territori de parla catalana —necessàriament el primer, o un dels primers, i un dels corresponding authors. Els articles a premiar són escollits pel Comitè Directiu, que en proposa tres d’entre tots els publicats durant l’any natural anterior a la data de la convocatòria del premi. Un grup del Comitè Assessor en decideix, finalment, el guanyador. Només es consideren els articles publicats en revistes internacionals indexades pel Web of Science de Thomson Reuters.

El premi té una dotació econòmica de 2.000 €, que s’atorga als autors de l’article que signen des d’una institució del territori de parla catalana.

Premi SCB a la Divulgació

S’atorga a persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació de les ciències biològiques —tant en premsa escrita, com en format de llibre, ràdio, televisió o Internet— en llengua catalana i durant l’any natural anterior a la data de publicació de la convocatòria. Les obres són escollides i valorades pel Comitè Directiu, que en proposa tres, i per un grup del Comitè Assessor, que en decideix la guanyadora.

El premi té una dotació de 1.000 €.

Premi SCB al Jove Investigador

S’atorga a la que es considera la millor tesi doctoral dins de l’àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de parla catalana. Només hi participen les tesis guardonades amb el premi extraordinari durant l’any natural anterior a la data de publicació de la convocatòria del premi, encara que hagin estat defensades amb anterioritat. El Comitè de Direcció escull tres tesis susceptibles de rebre el premi, les quals són traslladades al grup del Comitè Assessor, que en tria la guanyadora.

El premi té una dotació econòmica de 500 €.

Premi SCB a un Treball de Recerca de Batxillerat

S’atorga a l’autor del millor treball de recerca de batxillerat en ciències biològiques presentat en un centre d’ensenyament secundari dels territoris de parla catalana i desenvolupat al llarg del curs escolar corresponent a la convocatòria. Els candidats han de ser proposats per un professor del centre d’ensenyament. El Comitè de Direcció escull tres treballs, que són traslladats al grup del Comitè Assessor, que en tria el guanyador.

El premi consisteix en el regal d’un iPad o tauleta.

 

El tribunal que atorga els premis de la SCB està format per integrants d’un comitè assessor constituït per personalitats rellevants dins l’àmbit de les ciències biològiques. Els membres del Comitè de Direcció de la SCB seleccionen, per una banda i d’entre els candidats presentats a cada un dels premis, els noms del finalistes; i, per l’altra, escullen, d’entre tots els membres del comitè assessor, grups de tres persones, que avaluen cada una de les categories dels premis i emeten el veredicte final.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere