Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una mostra del Museu Egipci sobre el déu Osiris mostra un sarcòfag inèdit d’època ptolemaica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

proposta-2

Una exposició organitzada pel Museu Egipci de Barcelona a l’entorn del déu Osiris, un dels més importants del panteó egipci, exhibirà peces originals de la col·lecció de la Fundació Arqueològica Clos, algunes d’elles inèdites fins ara, entre les quals destaca un sarcòfag d’època ptolemaica (segle III aC). La mostra, titulada ‘Osiris. Déu d’Egipge. L’ésser que roman perfecte’, s’inaugura aquest dimecres 9 de març i es podrà visitar fins al 30 de juny. Amb aquesta exhibició, el centre museístic inaugura un nou espai d’exposicions. L’objectiu, segons destaquen els responsables de l’entitat, és dinamitzar l’oferta a partir d’un seguit d’exposicions temporals que seguiran una programació ja dissenyada.

La mostra sobre el déu Osiris explica aquest mite fonamental de la religió egípcia a partir del qual es va començar a practicar el ritus de la momificació per assegurar el pas al Més Enllà i es va instaurar el dret de successió dels monarques. S’hi podran veure estàtues, amulets, esteles, uixebtis i ceptres, a banda d’una de les darreres adquisicions del Museu: un sarcòfag de fusta d’època ptolemaica (segle III aC).

El mite d’Osiris

Osiris es considera el déu del Més Enllà, ‘l’Ésser que roman perfecte’, que després d’haver estat assassinat i esquarterat va aconseguir renéixer i seguir regnant en el Més Enllà com a jutge suprem dels aspirants a la vida eterna. També és el rei primordial d’Egipte que, en ser succeït pel seu fill Horus, va instaurar la norma dels drets de successió al tron d’Egipte. El seu mite conté gelosia, amor, venjança i màgia.

Un nou espai expositiu

Amb aquesta mostra, el Museu Egipci de Barcelona inaugura un nou espai d’exposicions que permetrà canviar i presentar una nova exposició temporal cada sis mesos. La nova Programació de la Fundació inclou exposicions sobre la vida quotidiana, la relació entre Egipte i Roma i temes com la momificació. Totes elles comptaran amb peces provinents de la col·lecció d’arqueologia egípcia de la Fundació Arqueològica Clos i de cessions d’altres entitats egiptològiques fruit d’acords de col·laboració.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere