Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|dissabte, juliol 24, 2021
Sou aquí: Home » Universitats » La violència masclista centra el 5è Memorial Hortènsia Alonso

La violència masclista centra el 5è Memorial Hortènsia Alonso 

compartir

Violencia

Millorar l’atenció i el suport a les dones en situació de violència masclista és enguany l’eix central del Memorial Hortènsia Alonso, que tindrà lloc aquest dijous, 24 de novembre, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), al campus de Cappont. També es retransmetrà en directe per Internet, a través del canal d’streaming de la UdL. En el que portem d’any, una quarantena de dones han perdut la vida a l’Estat espanyol per casos de violència de gènere. A Catalunya, més de 6.000 han estat ateses entre gener i setembre per violència masclista en l’àmbit de la parella.

La jornada l’organitzen el Centre Dolors Piera d’Igualtat i Promoció de les Dones de la UdL, Creu Roja i el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida. També compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Comissió d’Avaluació i Seguiment del Protocol d’Atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida.

La professora de psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Leonor Cantera, serà l’encarregada de la conferència inaugural. Després tindrà lloc una taula redona de Reflexions entorn de la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista en els diferents àmbits professionals: justícia, sanitat, mitjans de comunicació, actuació policial i atenció sociolaboral. Entre les participants, la magistrada del Jutjat número 2 de Violència sobre la Dona de Barcelona, Francisca Verdejo.
El Memorial Hortènsia Alonso inclou també una lectura de relats anònims de violència masclista i en un taller sobre el mateix tema, sota el títol Ferides. Històries de violència masclista.  Organitzat pel Grup Dones de Lleida, es durà a terme a l’Ateneu Cooperatiu La Baula a partir de les 19.00h i anirà a càrrec de l’Associació LIKA i del SIE-Lleida.♦

Related posts: