Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ensenyament xifra en un 14,27% el seguiment arreu de Catalunya de la vaga d’estudiants contra la LOMCE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

vaga

Els estudiants de la Catalunya Central són els que han fet un seguiment més ampli (26,66%) mentre que els de les comarques de Barcelona se situen a l’altre extrem (4,85%)

 

La vaga d’estudiants de secundària contra la LOMCE ha tingut un seguiment del 14,27% de mitjana arreu de Catalunya, segons dades recollides pel Departament d’Ensenyament a les quatre de la tarda. Segons els serveis territorials del Departament, a la capital catalana la vaga, que ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, s’ha seguit en un 10,37%, a les comarques de Barcelona un 4,85%, al Baix Llobregat un 21,18%, Girona el 10,76%, Tarragona un 17,63%, Terres de l’Ebre un 19,31%, Catalunya Central un 26,66%, Vallès Occidental un 18,16% i Maresme-Vallès Oriental un 13,74%. El Departament ha indicat que no ha pogut facilitar les dades dels serveis territorials de Lleida.

Els estudiants han convocat aquest dijous concentracions a diversos indrets del país com ara Barcelona, Lleida, Mataró, Valls, Santa Coloma de Gramenet, Igualada o Berga. A Barcelona, la manifestació central ha concentrat un miler d’estudiants segons la Guàrdia Urbana en una marxa que ha començat a la plaça Universitat i ha arribat a la plaça Sant Jaume i ha transcorregut sense incidents. A Tarragona, s’han concentrat una cinquantena de joves a la plaça Imperial Tàrraco, on han fet la lectura d’un manifest. Segons els estudiants, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació comporta una disminució de les funcions executives dels consells escolars i, per tant, una “pèrdua de democràcia interna”. A més, critiquen que desapareguin assignatures com Educació per la Ciutadania, que s’introdueixi la religió amb caràcter avaluable, la perspectiva lingüística de la LOMCE i la reincorporació de revàlides al final de cada etapa educativa. Aquest dijous també era el dia triat pel professorat per fer vaga, però finalment va desconvocar l’aturada després d’arribar a un acord amb el Departament d’Ensenyament que permetrà incorporar 5.500 docents més a la plantilla.♦

 

Una cinquantena de joves s’han concentrat a Tarragona convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Centenars d’estudiants de secundària s’han manifestat aquest dijous contra la LOMCE en una vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Segons els estudiants, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE per les sigles en castellà) comporta una disminució de les funcions executives dels consells escolars i, per tant, una “pèrdua de democràcia interna”. A més, critiquen que desapareguin assignatures com Educació per la Ciutadania, que s’introdueixi la religió amb caràcter avaluable, la perspectiva lingüística de la LOMCE i la reincorporació de revàlides al final de cada etapa educativa. Els estudiants han convocat concentracions a diversos indrets del país com ara Barcelona, Lleida, Mataró, Valls, Santa Coloma de Gramenet, Igualada o Berga. A Tarragona, s’han concentrat una cinquantena de joves a la plaça Imperial Tàrraco, on han fet la lectura d’un manifest.

Aquest dijous també era el dia triat pel professorat per fer vaga, però finalment va desconvocar l’aturada després d’arribar a un acord amb el Departament d’Ensenyament que permetrà incorporar 5.500 docents més a la plantilla.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere