Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’arquitecte Miguel Arraiz parla de les possibilitats de l’art urbà com a eina d’integració social / Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

arraiz_Web

L’arquitecte Miguel Arraiz oferirà dimarts, 21 de març, la conferència ‘Art urbà com a eina d’integració social’, al Centre del Carme de València. La xarrada s’inscriu en el programa del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València ‘Art i ment’, i es fa al museu valencià perquè és la seu de la falla ‘Renaixement’, creada per aquest arquitecte i l’artista faller David Moreno.

 

La conferència, que començarà a les 19 hores i és d’entrada lliure, tractarà sobre les possibilitats que ofereix l’art urbà, a través de la interacció d’associacions i col·lectius, i ho farà mitjançant exemples de col·laboració concrets que han posat en pràctica aquestes plataformes amb grups de joves en risc d’exclusió social i altres entitats. Se n’hi analitzaran els resultats: els èxits i els fracassos. A hores d’ara, les noves tecnologies potencien les capacitats de les persones que disposen de majors eines d’integració social a través de la cultura.

L’arquitecte Miguel Arraiz és fundador de Pink Intruder, la plataforma artística per a la realització d’intervencions urbanes que des de l’any 2000 ha plantejat projectes artístics a través de la connexió de creadors de diferents disciplines i investigadors de l’art públic. El més recent, l’obra ‘Renaixement’, que va ser exposada al desert de Nevada, al Burning Man, un festival alternatiu a l’aire lliure, que comparteix amb les falles el culte al foc.

‘Renaixement’ sobreviurà a la cremà del dia 19 i podrà contemplar-se al claustre gòtic del Centre del Carme durant tot el mes de març. Amb les Falles declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el monument és un homenatge a la Llotja.

El programa ‘Art i ment’

‘Art i ment’ és un projecte d’intervenció sociocultural promogut pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Es tracta d’un programa que uneix psicologia, educació i experiència estètica per a fomentar l’autoestima, motivació, creativitat i sensibilitat artística en xiquets i xiquetes de 10 i 11 anys, una edat molt important per al seu desenvolupament. El programa està avaluat amb test i entrevistes dissenyats per professionals. Totes les activitats són gratuïtes i la matrícula es va tancar ràpidament, un èxit que invita a la seua continuïtat el pròxim curs.

La posada en marxa d’aquest programa ha estat possible gràcies a la Fundació General de la Universitat de València i a la implicació de diverses entitats: Caixa Popular, Fundació Per Amor a l’Art, Fundació Antonia Mir, Berklee College of Music de València, Facultat de Psicologia de la Universitat de València (Màster Universitari en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències), Conservatori Professional de Música de València, United Nations Office on Drugs and Crime, Associació ÀMBIT, Fundació per la Justícia, IVAJ (Generalitat Jove) i els col·legis públics Cervantes, Dr. Oloriz, Primer Marquès del Túria, Mestalla i Nostra Senyora dels Desemparats.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere