Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’ICF i la Comissió Europea creen la línia ICF Eurocrèdit per a pimes dotada amb 184 milions d’euros

Notícia anterior
Notícia posterior

euros

 

El nou instrument de finançament estarà cofinançat al 50% per l’ICF i el fons FEDER de la UE

La línia oferirà préstecs en condicions preferents per a circulant i/o inversió per a projectes de creixement, penetració de nous mercats o desenvolupament d’empreses ja existents

 

L’Institut Català de Finances (ICF) i la Comissió Europea han presentat avui, en el marc del saló BIZBARCELONA, “ICF Eurocrèdit” una nova línia de finançament de 184 milions d’euros, cofinançats al 50% amb recursos de l’entitat financera pública catalana i fons europeus a través del programa FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), en el marc del programa operatiu 2014-2020.  

L’objectiu d’aquest nou instrument és facilitar el finançament a les petites i mitjanes empreses mitjançant préstecs amb condicions preferents, per a projectes de creixement, circulant per enfortir les activitats generals de l’empresa, nous projectes o penetració de nous mercats o desenvolupaments d’empreses ja existents.

Els destinataris d’ICF Eurocrèdit són petites i mitjanes empreses d’entre 10 i 250 treballadors, amb una facturació d’entre 2 i 50 milions d’euros o un balanç d’entre 2 i 43 milions d’euros. La nova línia ofereix d’una banda préstecs per a circulant i/o inversió entre 100.000 euros i 2 milions d’euros, cobrint fins al 70% del projecte, a un termini de 2 a 5 anys –amb un any de carència inclòs-, i un interès d’Euribor a 12 mesos, més un diferencial a partir de l’1%; d’altra banda, les pimes interessades també podran accedir a préstecs per a inversió entre 150.000 euros a 2,5 milions d’euros, finançant fins al 70% del projecte, per un període de 5 a 15 anys – fins a 2 anys de carència inclosos- i amb un interès d’euríbor a 12 mesos, més un diferencial a partir de l’1%.

Inversió induïda: 350 milions d’euros en 5 anys

L’acte de presentació d’”ICF Eurocrèdit” ha tingut lloc a l’escenari del Mercat del Finançament” del BIZBARCELONA al recinte firal de Montjuïc a Barcelona.  Hi han assistit el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, la directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’Institut Català de Finances (ICF), Anna Àlvarez i el cap d’unitat adjunt de la unitat d’Espanya, Direcció General de Política Regional i Urbana, de la Comissió Europea, Jordi Torrebadella.

Segons ha explicat Àlvarez, el fiançament aportat pel FEDER i l’ICF a través d’aquesta nova línia generarà una inversió induïda de 350 milions d’euros en els propers 5 anys.

De la seva banda, el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat ha recordat que aquesta línia es nodrirà amb recursos que rebrà Catalunya procedents dels fons FEDER de l’actual programa operatiu (2014-2020). Durant aquests set anys, Catalunya rebrà un total de 868,4 milions, xifra que representa un 68,1% més dels recursos rebuts durant el període de programació anterior (2007-2013).

Per a Castellanos, aquest instrument financer representa la principal actuació d’una de les prioritats de l’actual programa operatiu, expressada el l’objectiu temàtic 3 (OT3) de millora de la competitivitat per les petites i mitjanes empreses (PIMES). “ICF Eurocrèdit vol donar resposta a part de les milers de pimes econòmicament viables que estan patint algun tipus de restricció, total o parcial, al finançament”, ha assegurat.

Finalment, el director general de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Jordi Torrebadella, ha destacat que l’“ICF Eurocrèdit“ “ajudarà les pimes créixer als mercats, tant nacionals com internacionals, i a innovar”. I ha afegit que, d’aquesta manera, “les petites i mitjanes empreses tindran un nou instrument europeu per crear creixement i ocupació, que és l’objectiu número 1 de la Comissió Juncker”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere