Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cicle ‘Converses a l’Espai Ciència 2017’ amb Consuelo Guerri, bioquímica i experta en la síndrome alcohòlica fetal

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 cicle

Consuelo Guerri, doctora en biologia i bioquímica i directora del grup de Patologia Cel·lular i Molecular de l’alcohol del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) participa aquest dijous 8 de juny al cicle ‘Converses a l’Espai Ciència 2017’.

 El col·loqui i debat amb l’especialista en la síndrome alcohòlica fetal serà a les 19 hores en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

 

Consuelo Guerri ha investigat al Departament de Bioquímica de la Universitat de Kansas City i ha estat professora investigadora associada dels Departaments de Bioquímica i Farmacologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Kansas City. Ha sigut cap del laboratori de Patologia Cel·lular de l’Institut d’Investigacions Citològiques i també del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIFP). Membre directiu de diferents societats científiques europees i internacionals, ha publicat més 160 treballs en revistes internacionals i capítols de llibre.

El seu interés científic s’ha centrat en els mecanismes moleculars i cel·lulars de la toxicitat de l’alcohol en el cervell adult i en el desenvolupament d’aquesta pel que fa a la síndrome alcohòlica fetal i en l’adolescència. Les seues aportacions científiques han sigut reconegudes per premis internacionals (FAS-RSA-2001, RSA-NIAAA 2002, Manfred Lautenschlaeger Award, 2011) i nacionals (Premi Isabel de Villena, 2012; Medalla de plata de l’Ordre al Mèrit del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, 2016).

El cicle ‘Converses a l’Espai Ciència 2017’, és una proposta per a difondre la investigació científica que consisteix en un programa de radio sense ràdio i que té lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Les Converses a l’Espai Ciència són un espai conduït per la periodista Reis Juan, i que compta amb el suport tècnic de Pepe Moreno. Al cicle, enguany han participat la investigadora en nutrigenètica i experta en dieta mediterrània Dolors Corella (2 de març), l’ambientòleg Andreu Escrivà (6 d’abril) i el professor d’investigació del CSIC Toni Granell (11 de maig).

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

Universitat de València
Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
Càtedra de Divulgació de la Ciència

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere