Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cervera es converteix en la capital europea del món lutier

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

lutier

15 tallers i 26 artistes lutiers arribats des de diversos punts d’Europa exposen a la Fira els seus instruments

Una de les peces amb més valor que s’ha exposat en aquest edició ha estat una guitarra  1892 del gran lutier Antonio Torres

El Festival presenta el “Concert de la XVI Fira de Lutiers”, on hi participen els professors del Curs de Música, i s’hi podrà escoltar aquest instrument Torres del segle XIX

 

Cervera és durant tot aquest dimecres l’epicentre del món lutier amb la celebració de la XIV edició de la Fira de Lutiers, considerada una de les cites d’aquest àmbit més importants del sud d’Europa.

Els passadissos de la Universitat acullen un total de 15 tallers i 26 artistes lutiers arribats des de tot Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de diversos països europeus.  Enguany, ha tingut una singular importància el món de la guitarra amb diversos lutiers especialitzats que han mostrat les diverses novetats d’aquests tipus d’instruments.

Com en cada edició, l’organització de la Fira fa un esforç important per aconseguir portar a Cervera peces úniques de gran valor patrimonial i artístic perquè puguin ser exposades al certamen. En aquest cas, s’ha mostrat una guitarra del mestre lutier Antonio Torres  de la segona  època ( S E 153) datada del 1892 (la penúltima que va construir abans de la seva mort). Aquest instrument té un valor únic tant patrimonial com artístic com demostra la gran expectació que ha generat per part del públic de la Fira.

Justament, en el marc del Festival Internacional de Música, es podrà escoltar aquesta mateixa guitarra durant el concert d’aquesta nit al Paranimf de la Universitat. Una producció musical que ret homenatge al certamen firal amb el títol de: “Concert de la XVI Fira de Lutiers. Música de Cambra”.  En aquesta actuació, hi participaran els professors del Curs de Música: Olga Aleshinski, violí; Emile Cantor, viola; Laurentiu Sbarcea, violoncel; Eduardo Martínez, oboè;  Josep Fuster, clarinet; Salvador Sanchís, fagot; David Bonet, trompa; Andreu Riera, Astrid Steinschaden, piano, i Carles Trepat, guitarra.

Arrenca el Vila-Closa amb l’aforament de l’Auditori complet

Ahir dimarts va arrencar el Vila-Closa, l’extensió del festival en concerts de petit format al centre històric de la ciutat. El concert a dos pianos de Jordi Castellà i Jordi Vilaprinyó va omplir l’aforament de l’Auditori Municipal en una jornada que va homenatjar la professora Josefina Rigolfas.

Aquesta tarda, a les 19 hores, el Vila-Closa programa un concert de trompa, trompeta i trombó en un racó del carrer Sant Antoni i servirà per veure els resultats del curs intensiu de metall.

Demà dijous continuarà la programació musical amb dos concerts més. Per una banda, en el marc del Vila-Closa, tindrà lloc a les 19 hores un concert de guitarra a la Casa Museu Duran i Sanpere. Per l’altra, el Festival de Música portarà el “Concert de la Càtedra”, una producció amb un llistat d’obres musicals diverses, on destaca una estrena absoluta: es podrà escoltar per primer cop la “Fantasia Catalana” escrita per Carles Trepat. 

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere