Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya fomenta la formació professional dual en l’àmbit de l’edificació i obra civil

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

dual

Ha estat a través d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament, l’empresa Saint-Gobain Placo -líder en la fabricació de plaques de guix-, i l’associació espanyola d’instal·ladors de plaques de guix AD’IP

El Departament d’Ensenyament, l’Asociación Española de Instaladores de Placa de Yeso Laminado, Falsos Techos y Aislamientos – AD’IP-  i les empresa Saint- Globain Placo Ibérica han signat un conveni l’objectiu de promoure i desenvolupar la formació professional dual en el sector d’edificació i obra civil. Les actuacions previstes al conveni es duran a terme a través de l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat.

A través d’aquest conveni les tres parts col·laboraran per fomentar els cicles formatius de grau mitjà d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació i de Construcció, en règim de formació en alternança i amb formació dual. L’objectiu és millorar la qualificació professional de les persones en l’àmbit de la instal·lació de plaques de guix laminat.

L’acord preveu l’alternança de la formació i del treball mitjançant un contracte per a la formació o una beca de formació; així com el reconeixement acadèmic de l’activitat realitzada per l’alumnat a l’empresa i el reconeixement acadèmic de la formació impartida per la mateixa empresa. Un altre aspecte que preveu l’acord és la possibilitat d’adequar periòdicament el contingut curricular del corresponent cicle formatiu a les necessitats del sector. Ensenyament oferirà a l’empresa orientació pel desenvolupament de la formació dual i en farà un seguiment del procés.

D’altra banda, l’empresa treballarà amb el Departament per oferir cursos de formació i actualització tecnològica al professorat que imparteixi els estudis relacionats amb el sector. Alhora, l’empresa facilitarà als docents la utilització de les seves  instal·lacions per a l’ús didàctic .

Altres actuacions que contempla el conveni són: l’oferta de formació professional per a col·lectius singulars proposats per l’empresa, l’accés del personal treballador de l’entitat als cicles formatius, les proves d’accés als cicles formatius, informació i promoció de la formació professional i la transferència de coneixement i tecnologia. L’acord tindrà vigència entre el 31 de juliol de 2018 i fins al juliol del 2022.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere