Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els professors de l’IES El Palau es mostren “dolguts” pel ‘no’ del ple de l’Hospitalet a la moció en suport seu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ies

El portaveu dels docents, Josep Lluís del Alcázar, critica l’actitud del PSC i espera una rectificació “que ajudi a recuperar la normalitat”

El portaveu de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, Josep Lluís del Alcázar, ha assegurat que els docents de l’institut estan “dolguts” i “ferits” després que dimarts passat el ple de l’Hospitalet de Llobregat tombés una moció de suport al professorat del centre “per no posar les escoles al centre del conflicte”. Una moció, ha recordat, que s’havia treballat conjuntament amb altres ajuntaments com el d’Esplugues de Llobregat –on sí va prosperar- i que només a l’Hospitalet “va rebre un ‘no’ categòric”. Del Alcázar ha criticat que el grup municipal del PSC i el regidor d’Educació, Jaume Graells, justifiquessin el ‘no’ pel fet de “no posar en risc la convivència i la democràcia” quan qui l’està posant en perill són aquells que “han instrumentalitzat políticament aquest afer”. “És gravíssim que l’assemblea de professorat demani ajuda i la resposta sigui aquesta”, afegeix. Per tot això, del Alcázar espera que els socialistes de l’Hospitalet corregeixin la seva postura i ajudin a desjudicialitzar el conflicte perquè es pugui resoldre internament al centre.

Del Alcázar, minuts abans de participar en una xerrada a la Biblioteca Tecla Sala, ha explicat que el ‘no’ del ple de l’Hospitalet ha estat un dels temes que s’ha tractat a l’assemblea de professors celebrada aquest dilluns a l’IES El Palau i que la conclusió ha estat que els arguments del PSC per justificar el seu vot negatiu no van ser gaire convincents perquè en molts casos eren coincidents amb els de la moció. Precisament, un dels punts que defensava la moció presentada per l’assemblea de professorat i la plataforma en suport 9 del Palau era la desjudicialització de la causa per resoldre el conflicte al mateix institut que “és on sí tenen solució aquests problemes”, un punt que, paradoxalment, el PSC va utilitzar durant el ple per justificar el seu ‘no’ en vies de “no alimentar el conflicte”. “En nom de la convivència que reclama el senyor Graells i en nom de l’aportació socialista dels últims 40 anys a l’escola pública, els demanem que segueixin el camí d’altres ajuntaments socialistes de la comarca que han aixecat la mà i han dit aturem això, defensem el professorat i l’escola pública catalana”, ha afegit del Alcázar. Sobre la situació a l’IES El Palau a pocs dies que comencin les primeres declaracions d’alumnes als jutjats de Martorell, del Alcázar ha explicat que s’està acabant el curs “com es pot” perquè el desgast, tant de professors com d’alumnes, ha estat molt important. “Les víctimes de tot això han estat tant els professors denunciats, que es juguen la salut i alguna sentència penal, com els alumnes denunciants que estan sent instrumentalitzats”, ha denunciat.

Més actes de suport

Del Alcázar ha agraït totes les mostres de suport que està rebent el professorat i el centre i ha recordat que aquest dijous es reuniran amb diputats al Parlament a les 11 del matí per ampliar-lo. També aquesta setmana, concretament diumenge, hi ha convocat un acte de suport a l’escola pública catalana que sota el lema ‘Volem educar en llibertat’ tindrà lloc a Sant Andreu de la Barca de 10 del matí a dues de la tarda. I pel diumenge 10 de juny hi ha convocada una gran manifestació a Barcelona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere