Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|divendres, juliol 10, 2020
Sou aquí: Home » Cultura » L’artista índia Nalini Malani guanya el Premi Joan Miró 2019

L’artista índia Nalini Malani guanya el Premi Joan Miró 2019 

compartir

malani

El jurat ha valorat el seu llarg compromís amb els silenciats i els desposseïts d’arreu, especialment amb les dones

L’artista índia Nalini Malani és la guanyadora de la setena edició del premi que organitzen la Fundació Joan Miró i ‘la Caixa’. El jurat, com s’ha explicat en un comunicat, ha valorat el seu llarg compromís ‘amb els silenciats i els desposseïts d’arreu, especialment amb les dones, a través d’un treball artístic complex basat en instal·lacions immersives i en una iconografia personal on convergeixen el coneixement profund de les mitologies antigues i la denúncia decidida de les injustícies contemporànies’. ‘la Caixa’ es fa càrrec de la dotació de 70.000 euros del premi i de la producció de l’exposició monogràfica que Nalini Malani protagonitzarà l’any 2020 a la Fundació Joan Miró.

Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, i Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, han donat a conèixer l’artista guardonada amb el Premi Joan Miró 2019. Nalini Malani (Karachi, 1946) ha estat distingida en aquesta setena edició del premi, que s’atorga cada dos anys i que inclou en el seu palmarès els artistes Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum(2011), Roni Horn (2013), Ignasi Aballí (2015) i Kader Attia (2017).

Related posts: