Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Oficina pública de la llengua catalana de la Catalunya Nord serà operacional al setembre amb locals a la Universitat de Perpinyà Via Domícia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upvd

Haurà calgut esperar prop de 4 anys per arribar a la creació de l’OPLC, l’Oficina pública de la llengua catalana de la Catalunya Nord.

El projecte estava bloquejat per l’Estat francès, que finalment el passat 18 de juny va aprovar la seva participació a aquesta estructura.

El llançament oficial de l’OPLC va tenir lloc (24/05/2019) a la Universitat de Perpinyà Via Domícia en presència de la presidenta de la regió Occitanie, Carole Delga, la presidenta del Consell departamental Hermeline Malherbe, del prefecte de Catalunya Nord, de dues representants de l’ajuntament de Perpinyà Anabelle Brunet i Josiana Cabanes, del president del SIOCAT, Sindicat intercomunal per la promoció de les llengües occitana i catalana, Francis Manent.

L’Oficina pública de la llengua catalana tindrà un pressupost inicial de 300 000€, però en els fets haurà de començar a treballar amb un petit pressupost, de només 200 000€, aportats sobretot pel Consell regional i pel Consell departamental.

La participació del tercer soci principal, l’Estat francès, serà només sota forma de posada a disposició de locals a la Universitat de Perpinyà, i d’hores de treball de funcionaris dels serveis departamentals de l’Educació nacional.

L’OPLC haurà de ser operacional el proper mes de setembre, abans, encara ha de tenir lloc l’Assemblea general, i les eleccions del consell d’administració, del consell científic, i el col·legi de les associacions.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere