Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Mollerussa Lan Party arriba a la 12a edició amb millores de connectivitat i consolidant la vessant ‘kids’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

lan

Per segon any es preveu superar la xifra dels 700 inscrits, dada que situa la trobada al capdavant de Catalunya

La Mollerussa Lan Party (MLP) arriba aquest cap de setmana a la seva 12a edició com a certamen consolidat i de referència dins el món de les partys, així com amb bones “sensacions i expectatives”, segons ha explicat aquest dimarts l’alcalde i president de Fira de Mollerusa, Marc Solsona, en la presentació del saló. La trobada, que obrirà les seves portes dijous a la tarda i s’allargarà fins diumenge, confia superar per segon any consecutiu la xifra dels 700 inscrits, una dada que la situa al capdavant de les partys a Catalunya i al pòdium a nivell estatal, per darrere de l’Euskal, Encouter de Viscaia i la de Tenerife. L’esdeveniment consolida la seva vessant ‘kids’ amb més de 200 joves estudiants que visitaran la MLP i hi faran activitats.

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha recordat que l’esdeveniment està obert a aficionats i públic en general de les deu de matí a les deu de la nit. A més de visitar el certamen i el saló amb empreses vinculades al sector que hi seran presents, els visitants podran assistir a les dues xerrades previstes, les quals tindran com a temes la refrigeració líquida per a ordinadors i la ciberseguretat. Roure s’ha referit així mateix a la signatura d’un conveni amb l’operador tecnològic Adamo, acord que, ha dit, contribuirà a estar a “l’avantguarda de tecnologia”, millorant “les condicions tecnlògiques d’aquesta fira i de les properes que s’hi organitzen”. En aquest sentit, el portaveu de l’associació MLP, Eduard Roca, ha afegit que aquest conveni suposarà augmentar 1 Giga – passant de les 3 actuals a un total de 4 – en la connexió a Internet.

Més de 200 joves estudiants visitaran i faran activitats a la MLP Kids

D’altra banda, la trobada, que està coorganitzada per Fira de Mollerussa i el col·lectiu Mollerussa Lan Party, comptarà un any més amb l’espai MLP Kids adreçat a un públic més jove i en el qual participaran enguany més de 200 estudiants. D’aquests, 150 seran alumnes de 5è i 6è de primària dels col·legis de la ciutat Mestre Ignasi Peraire i Pompeu Fabra, que visitaran el saló el divendres al matí, mentre que la resta (64) seran estudiants de 2n i 3r d’ESO dels quatre instituts de la capital de Pla d’Urgell que, en equips de 4 alumnes i de 4 equips per centre, participaran en una Hackathon, competint amb diferents reptes que se’ls ficaran i que hauran de resoldre amb el llenguatge de programació Scratch.

Una Micro Drone Party, una de les novetats d’enguany

Una de les novetats d’enguany serà una Micro Drone Party, una iniciativa en la qual s’han apuntat 25 pilots participants en la Mollerussa Drone Party i que té com a repte habilitar un mini circuït amb obstacles on volaran aquests petits drones, dotats amb càmeres 4K i que permeten volar FPV, segons ha explicat Edu Roca. Pel que fa a la resta de la 12a Mollerussa Lan Party, Roca ha manifestat que es compta ja amb més de 640 inscrits, xifra que fa esperar que se superin de nou els 700 participants. Roca ha destacat també els més de 6.000 euros en metàl·lic que es repartiran entre els guanyadors dels diferents tornejos, la zona de Tekken 7 i el paper dels comentaristes – cesters – que retransmeten les partides en streaming. Enguany aquests cesters seran dos i s’augmentaran les hores d’streaming per promocionar l’esdeveniment.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere