Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cervera revitalitza el carrer Major amb intervencions artístiques de l’escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cervera

El projecte ‘Artèria’ en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2019 planteja una recuperació de l’espai públic

El carrer Major de Cervera ha inaugurat aquest dijous el projecte ‘Artèria’, una sèrie d’intervencions en l’espai públic a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida. L’objectiu de la iniciativa, encàrrec de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, és la revitalització d’aquesta artèria principal de la capital de la Segarra, actualment amb força botigues tancades. El projecte té l’objectiu de transformar i revitalitzar aquests establiments i el seu entorn i consistirà en diverses intervencions, entre elles a l’antiga Pastisseria Puig i les sastreries Botines, la Model (Cal Guix) i Cal Sant Pere o el mateix carrer Major.

El grup d’alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida ha presentat aquest dijous algunes de les iniciatives, com una xarxa penjada al carrer Major que recrea una ‘pluja’ de llibres, una cambra fosca al mateix espai que explica els inicis de la fotografia o una instal·lació amb un cérvol (animal que dóna origen al terme Cervera) a la plaça Santa Anna.’Artèria’ planteja un projecte que consisteix a dissenyar i portar a terme una intervenció artística als exteriors o façanes dels edificis i locals comercials en desús i mobiliari del carrer per tal de revitalitzar, dignificar i recuperar el carrer Major de la ciutat de Cervera. A partir d’una intervenció plàstica, visual i publicitària a l’exterior de la via pública es pretén donar visibilitat, tant al carrer comercial, com a la vegada reforçar i dignificar aquesta antiga via, així com obtenir una transformació d’aquest espai urbà, símbol i referència dels cerverins. Els estudiants que han participat en el projecte ‘Artèria’ ho han fet amb l’objectiu comú d’utilitzar i reflexionar com des de l’art i la creativitat, el missatge s’inscriu en els contextos estructurals, històrics i socials del carrer Major de Cervera. El propòsit final és que les idees dels estudiants afavoreixin i propiciïn una transformació urbanística mitjançant un espai obert a la creativitat.♦

Fotografia: Alumnes de l’escola Leandre Cristòfol de Lleida al costat d’una de les obres del projecte ‘Artèria’ que ocupa el carrer Major de Cervera.

Notícia anterior
Notícia posterior
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere