Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Autònoma de Barcelona i el Museu Picasso de Barcelona creen el “Doctorat Picasso”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

picaso-sin

La UAB i el Museu Picasso de Barcelona han signat un acord per posar en marxa el “Doctorat Picasso”, que vol afavorir la realització de tesis doctorals dedicades a la recerca sobre el pintor malagueny. El proper mes de desembre hi haurà una trobada de treball amb personal docent i investigador.

El Departament de Filosofia de la UAB i el Museu Picasso de Barcelona han posat en marxa el “Doctorat Picasso”, emmarcat en el Itinerari d’Estètiques Contemporànies del programa de Doctorat de Filosofia de la UAB. Es tracta d’una iniciativa inèdita en el panorama acadèmic internacional que té com a objectiu la realització de tesis doctorals dedicades a la investigació sobre l’obra picassiana des de la recerca artística i la creativitat contemporànies.

L’acord de creació ha estat signat (28/11/2019) per Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona, i Josep Ros, vicerector de Programació Acadèmica i de Qualitat de la UAB en el transcurs del Simposi “Au rendez-vous des Poètes a Catalunya”, una de les activitats que forma part del Doctorat. El simposi, que ha tingut lloc al Museu Picasso de Barcelona, tenia per objectiu explorar quelcom poc conegut de Pablo Picasso -que fou catalanoparlant, poeta, amic i lector de poetes catalans-: la seva relació amb la poesia catalana i el vincle poètic amb Paul Éluard. Tant aquesta com les properes activitats del Doctorat es vinculen al tàndem d’exposicions Picasso Poeta (del 8 novembre a l’1 març de 2020) i Pablo Picasso / Paul Éluard: una amistat sublim (del 8 novembre al 15 març de 2020).

Les responsables acadèmiques del Doctorat Picasso, que compta ja amb quatre tesis doctorals en marxa, són Jèssica Jaques, professora d’Estètica i Teoria de les Arts del Departament de Filosofia de la UAB i investigadora principal d’Artencurs, projecte d’innovació docent de la UAB, i Androula Michael, professora titular de la Université de Picardie Jules Verne i de la UFR des Arts de París. Emmanuel Guigon serà el director de les activitats.

Vocació interuniversitària

El Doctorat Picasso neix amb vocació interuniversitària i per tal de generar una xarxa acadèmica ja ha programat per al mes de desembre una trobada de treball amb professorat i investigadors i investigadores amb vistes a un possible doctorat interuniversitari. Les seves activitats estan dirigides a estudiants i professors de doctorat de diferents programes estatals o internacionals (arts visuals, museologia, disseny, escriptura creativa, arts Escèniques, música, filosofia, història de l’art, estudis literaris, filologia francesa i espanyola, estudis gastronòmics, estudis de les arts del carrer) però també a estudiants i professors de màster i de grau de les àrees indicades o fins i tot a persones interessades en l’obra de Picasso que, tot i no tenir un títol acadèmic, podran cursar -sense opció al certificat- les sessions programades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere