Premsa universitària de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer|diumenge, març 29, 2020
Sou aquí: Home » Docència » SELECTIVITAT 2020: les PAU seran entre el 22 de juny i el 10 de juliol

SELECTIVITAT 2020: les PAU seran entre el 22 de juny i el 10 de juliol 

compartir

 

pau

L’assignació final de places a les universitats no es podrà fer abans del 25 de setembre

Els alumnes que aquest curs han de fer la selectivitat, la denominada Prova de Batxillerat d’Accés a la Universitat,  ja tenen nova dates per examinar-se. Les proves de la convocatòria ordinària es faran entre el 22 de juny i el 10 juliol i abans del 10 de setembre es farà la extraordinària.

Anteriorment, les proves d’accés universitari s’havien de fer entre el 9 i l’11 de juny i entre el 2 i el 4 de setembre però l’estat d’alarma per la COVID-19 ha obligat ajornar els examens i reprogramar-los.

El Ministeri d’Educació i Formació Profesonal, el Ministeri d’Universitats i els màxims responsables educatius de les Comunitats Autònomes han acordat fer aquesta reprogramació.

Així ho han decidit aquest dimecres en la reunió telemàtica de la Conferència Sectorial d’Educació, presidida per la ministra d’educació i Formació Professional, Isabel Celaá, convocada per abordar la incidència de la crisi del coronavirus al sector educatiu, on les classes presencials estan suspeses des de fa més d’una setmana

La setmana passada, els ministeris d’Educació i d’Universitats, les comunitats autònomes i els rectors van acordar ajornar els exàmens de Selectivitat d’aquest any, previstos durant les primeres setmanes de juny, després de la interrupció de l’activitat docent pel coronavirus.

Canvi del model d’exàmen

La manca de classes presencials durant el període de confinament ha fet que es prevegui un canviï el model i el contingut dels exàmens de la selectivitat “amb l’objectiu que l’alumnat no es vegi perjudicat”. No es vol que si en alguns casos no s’han treballat determinats continguts a classe això impedeixi que l’accés universitari es faci en igualtat d’oportunitats i de manera justa per als estudiants.

Resultats abans del 17 de juliol i el 18 de setembre

També ha acordat que les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en la convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en la extraordinària. Pel que fa a l’assignació definitiva de places, no es farà abans del 25 de setembre. Amb tot, no es descarta que, en funció de l’evolució de la pandèmia, es torni a reprogramar la selectivitat. 

Afectació en la Formació Professional

La crisi sanitària també afecta els alumnes de la Formació Professional. Per això, el govern espanyol ha decidit flexibilitzar les pràctiques als centres de treball, ampliant el calendari més enllà de l’escolar, per tal que els estudiants puguin passar de curs. Pel que fa a les proves d’accés als graus mitjans o superiors les proves també es podran ajornar fins la primera quinzena de juliol.

Related posts: