Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català impulsa el consum de fruita i llet entre els escolars per a una alimentació saludable de la població infantil

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fruita i llet

Catalunya impulsa, per al curs 2020-2021 els Plans de consum de fruita i hortalisses i de consum de llet a les escoles, als quals es destinaran gairebé 4 milions d’euros

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el pressupost per a una nova campanya adreçada a la promoció i el subministrament de fruites i llet a l’alumnat de centres escolars per al curs 2020-2021, a la qual es destinarà 3.796.000 euros, que es repartiran de la següent manera: 2.392.000 euros per al Pla de consum de fruita i hortalisses i 1.404.000 euros per al Pla de consum de llet. Aquests plans compten amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Agricultura, Ensenyament, i Salut.

L’objectiu essencial dels plans és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània, i reduir els nivells d’obesitat infantil. I és que el consum de fruita i hortalisses i el de llet líquida entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir aquests productes ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.

Amb aquest pressupost es preveu realitzar el subministrament i distribució a les escoles entre els mesos de novembre de 2020 i juny de 2021 d’almenys 18 peces de fruita i hortalisses, i 12 litres de llet sencera UHT a cadascun dels nens i nenes que participin en els plans.

En aquests plans participaran al voltant de 1.300 escoles d’arreu de Catalunya i es beneficiaran uns 300.000 nens i nenes de 2on cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys i tota l’educació primària de 6 a 12 anys. Els plans, que es van iniciar fa dotze cursos i van començar a 213 escoles i amb 50.000 alumnes, han tingut una evolució molt positiva al llarg dels anys.

Cal recordar que atesa la suspensió de l’activitat educativa a Catalunya com a conseqüència del coronavirus, el Departament d’Agricultura va lliurar a la fundació Banc dels Aliments els aliments dels Programes de fruita i hortalisses i de llet del curs 2019-2020 que no van poder ser distribuïts a les escoles. Aquests programes tenien previst abastir els centres escolars amb prop de 16.000 quilos de fruita i 174.000 litres de llet entre els mesos de març i maig, que finalment es van destinar a persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la xarxa d’entitats d’iniciativa social abastides pel Banc dels Aliments.

La Comissió Europea, responsable dels programes de fruita i llet a les escoles, va donar la seva conformitat a la reconducció del pla durant aquell període d’excepcionalitat, després que el Departament d’Agricultura proposés aquesta alternativa per tal d’aprofitar els productes adquirits per proveir les escoles i evitar així el seu malbaratament.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere