Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’HOSPITAL HM NENS de Barcelona aconsegueix l’acreditació per formar metges i infermeres especialistes en pediatria

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

HM Nens Entrada 2

El Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social ha concedit l’autorització administrativa per oferir una plaça anual a cadascuna de les àrees, essent la plaça d’Infermeria la primera d’aquest tipus que obté el Grup a nivell estatal

L’Hospital HM Nens de Barcelona ha obtingut del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social del govern espanyol l’autorització administrativa per acollir metges i infermeres interns residents (MIR i IIR) i formar-los en l’especialitat de Pediatria i Infermeria Pediàtrica. D’aquesta manera, el centre s’integra dins de l’oferta formativa de metges i infermeres especialistes i fa un pas de gegant en la consolidació del projecte docent d’HM Hospitales que, sumat a l’assistencial i investigador, vertebren el pla estratègic del Grup a Barcelona.

En aquest sentit, el sotsdirector general d’HM Hospitales, Dr. Jesús Peláez, destaca la rellevància que té pel Grup la formació de metges residents, ja que és un concepte completament interioritzat a HM Hospitales. “Aquestes acreditacions representen una fita històrica per a HM Hospitales, ja que consoliden l’aposta per la docència i la investigació com a eixos fonamentals del nostre projecte per a Barcelona i Catalunya. No és habitual que les organitzacions de la sanitat privada inverteixin en formar metges i infermeres especialistes; per a nosaltres és el cim del nostre programa formatiu i educatiu reglat, que inclou la formació professional i els graus en ciències de la salut, entre ells Medicina i Infermeria”. 

Primera acreditació a Catalunya

Aquesta acreditació d’Unitat Docent és la primera que aconsegueix un centre d’HM Hospitales a Catalunya i situa HM Nens a l’alçada dels hospitals universitaris HM Madrid, HM Montepríncipe, HM Torrelodones, HM Sanchinarro, HM Nuevo Belén i HM Puerta del Sur, que configuren l’oferta formativa MIR i IIR d’HM Hospitales. L’any 2009, HM Hospitales es va convertir en el primer Grup hospitalari privat d’Espanya acreditat per a aquest tipus de formació. Des d’aleshores, s’han format ja a un total de 37 metges especialistes als quals se’ls sumaran els 17 que encara es troben en període d’aprenentatge.

El director mèdic d’HM Nens, Dr. Javier Massaguer, assegura que “aquesta acreditació és la recompensa a la feina ben feta de tot l’equip de l’Hospital HM Nens. Al llarg de 134 anys d’història, són moltes les persones que, dia a dia, s’han esforçat per convertir en una referència del sector a l’únic hospital monogràfic pediàtric privat d’Espanya, tant des de la vessant assistencial com de la docent. El fet de pertànyer a un grup com HM Hospitales en aquest últim any ha suposat, sens dubte, un important impuls per a tota la nostra activitat”.

A l’hora de concedir una plaça anual per a metges interns residents que vulguin especialitzar-se en Pediatria i una altra per a Infermeria Pediàtrica, les autoritats han tingut en compte entre altres factors la dotació de recursos humans, infraestructura i l’activitat desenvolupada en les diferents especialitats pediàtriques.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere