Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La “International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education” ha escollit l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya a Barcelona, com a seu permanent del seu secretariat.

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

QUALITY

La INQAAHE és una associació internacional que agrupa més de 300 organitzacions que treballen per assegurar la qualitat de l’educació superior, la major part agències.

Aquest 2020 el Consell de Govern d’INQAAHE havia convocat un procés obert i competitiu per escollir-ne la seu permanent. La candidatura catalana comptava amb el suport del Govern de la Generalitat i de l’executiu espanyol.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha celebrat l’elecció de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya com a seu permanent de l’Associació Internacional d’Agències de Qualitat. Una decisió que, ha dit, “és un reconeixement a la constància, el rigor i l’excel·lència d’AQU Catalunya, que ha contribuït a posicionar el sistema universitari català d’entre els més sòlids a nivell internacional”. “Durant els set anys que ha estat la seu de la Secretaria d’INAQAAHE, AQU Catalunya ha demostrat la fortalesa de la institució i, al mateix temps, de la ciutat de Barcelona, que gaudeix d’unes condicions immillorables per acollir ara el secretariat permanent”, ha destacat el conseller Tremosa.

En els mateixos termes s’ha expressat el president d’AQU Catalunya, Josep Joan Moreso, ha agraït a INQAAHE la confiança dipositada i ha destacat que la tria és fruit dels dos punts forts de la candidatura: “la ubicació privilegiada de Barcelona, una ciutat amb prestigi, atractiva, business friendly i ben connectada a les principals destinacions del món; i la fortalesa d’AQU Catalunya, una institució sòlida, rigorosa, consolidada, i reconeguda internacionalment que, a més, opera en un sistema d’educació superior rellevant”.

Des de la seva constitució, el Secretariat d’INQAAHE l’exercien els seus membres de manera rotatòria per un període de dos anys i mig renovables. AQU Catalunya va ser escollida el 2013 per assumir el secretariat fins a l’actualitat.

INQAAHE ofereix diferents serveis relacionats amb la difusió de metodologies i casos pràctics per assegurar la qualitat en l’educació superior. Així mateix, per mitjà d’ajuts competitius finança projectes en l’àmbit de l’assegurament de la qualitat i organitza anualment conferències i un Fòrum anual.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere